Névnap

Ma 2017. december 18., hétfő, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
december
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi
Nem megszervezni, hanem megállítani kell a migrációt | videó Nyomtatás E-mail
2017. június 12.

 

Közölte, Soros György javaslata abból áll, hogy egymillió bevándorlót fogadjon be évente Európa, vegyen fel hitelt, osszák szét kötelezően a tagállamok között a migránsokat, valamint vonják meg az előbb említett tagállami hatáskört.

 

A miniszter azt hangsúlyozta: ez a nemzeti konzultációra válaszoló mintegy 1,7 millió ember számára elfogadhatatlan, és a kormány álláspontja is ez. Magyarország szerint nem megszervezni, hanem megállítani kell a migrációt - jelentette ki.

 

Lázár János úgy fogalmazott, hogy "felerősödnek majd azok a hangok és megjelennek majd olyan politikai programok, amelyek azt mondják: Budapestnek hatásköröket kell leadni Brüsszel javára". Ezek nem a már ismert hatáskörök, hanem újabb és újabb hatásköröket szeretne elvonni Brüsszel - fűzte hozzá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Lázár János elmondta, hogy a júniusi európai miniszterelnöki találkozón a fő kérdés ismét a bevándorlás ügye lesz.

 

Komoly diplomáciai offenzíva van annak érdekében, hogy a bevándorlás előtt Európa megnyithassa kapuit, és kétfajta politika van ma Európában: az egyik meg akarja szervezni, a másik pedig meg akarja akadályozni a bevándorlást. A magyar kormány szerint a bevándorlás nem megoldás Európa problémáira, a bevándorlás és a bevándorlók biztonsági kockázatot jelentenek több minden más kockázat mellett is - jelentette ki.

 

Ugyanakkor - mint mondta - egyetértenek azzal, hogy minden Európai nemzetnek van humanitárius kötelezettsége azokkal szemben, akik üldöztetnek, és ezért a magyar kormány anyagi eszközökkel segít azokban az országokban, ahol ilyen tapasztalható.

 

Lázár János közölte, Orbán Viktor miniszterelnök felvázolta a júniusi Európai Tanács ülésének napirendjét, és eszerint az egyik napirendi pont a bevándorlók szétosztásának a kérdése lesz. Jelentős vitára és komoly konfrontációra számítnak - jegyezte meg hozzátéve, hogy a "fenyegetések lényegében folyamatosak".

 

Lázár János kijelentette: Magyarországnak nincs olyan kötelessége, hogy ha Németország bevándorlókat hív Európába, akkor Magyarország ezen emberek ellátásában részt vegyen.

 

A szétosztási mechanizmusban nem vesz részt Magyarország, és Magyarország nem az egyetlen tagállam, amelyik nem vesz részt ebben - tette hozzá.

 

A Miniszterelnökség vezetője közölte, a kormány szerdai ülésén Pintér Sándor belügyminiszter beszámolt a londoni terrortámadásról, ami megerősítette a kormányt abban, hogy a terrorizmus és a bevándorlás elválaszthatatlan egymástól, utóbbi ezért egész Európára, illetve minden európai emberre biztonsági kockázatot jelent.

 

Lázár János elmondta, a Belügyminisztérium újabb összeg lehívására kapott lehetőséget, azt követően, hogy a kormány több mint 200 milliárd forintot fordított a déli határzárra.

 

(MTI - Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés