Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 103 vendég böngészi
Elismerések az Anyatej világnapján Nyomtatás E-mail
2010. október 01.

Az Újpesti Gyermek és Ifjúsági Házban tartották meg az Anyatej Világnapja alkalmából rendezett összejövetelt, melyen azon édesanyák és családjaik vettek részt, akik gyermekük születését követően folyamatosan anyatejjel táplálták gyermeküket. Külön köszönetben és elismerésben részesültek azon édesanyák, akik saját gyermekük mellett más gyermekek anyatejjel történő táplálásához részt vettek az anyatejgyűjtő programban.


Anyatej Világnapja


A rendezvényen Wintermantel Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz és az Újpestért Egyesület közös polgármesterjelöltje és Dr. Dabous Fayez az Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka is részt vett.


Wintermantel Zsolt köszöntőjének személyes felhangot adott, hogy saját gyermekét is az segítőkész anyukák által leadott anyatejjel táplálták.


Kedves Édesanyák, Családtagjaik és mindenki aki megszervezte ezt a mai ünnepséget és azoknak is, akik sokat tettek azért, hogy legyen ma ünnepelnivaló.


Tisztelt jelenlévők! Köszönetet jöttem mondani.


Köszönetet mondani azoknak az édesanyáknak, akik - miközben életük egyik legcsodálatosabb, s egyben talán legfárasztóbb időszakát élik meg saját újszülötteik, kicsiny babájuk mellett - mégis időt és energiát nem sajnálva segítenek más családokon.


Olyan családokon, ahol ezeket a feledhetetlen pillanatokat beárnyékolja a várakozás, a kétségbeesés afelett, hogy gyermekeiknek nem tudják megadni azt, ami számukra a legfontosabb, az anyatejet.


Amit Önök adnak ezeknek a családoknak, az ajándék. Ajándék a szó legnemesebb értelmében, mivel nem csupán néhány deci éltető anyatejet jelent, hanem lelki megnyugvást, megbékélést is.


Amikor ezeket a szavakat mondom, nem fennkölt, szónokias célok vezetnek.


Egy politikus sok helyen mondhat beszédet és sok helyen nyilváníthatja ki köszönetét, a sajátját, vagy az általa képviselt közösség köszönetét. Ha az ember tisztességes, akkor ezek minden esetben őszinték és szívből jövőek.


De ma, itt még többről van szó. Amikor ajándékról, lelki megbékélésről és köszönetről beszélek, akkor saját személyes élményeimet elevenítem fel.


Mikor első gyermekünket vártuk - az elsőgyermekes szülők feltehetően minden problémájával és csodájával találkozva - teljesen természetesnek vettük, hogy babánk anyatejes baba lesz.


Aztán megszületett várvavárt kisfiunk, aki egészen aprócska volt, ám annál éhesebb, s mi rendíthetetlenül próbálkoztunk azzal, hogy valóra váltsuk az elképzeléseinket.


Mindent megpróbáltunk, feleségem hosszasan tudna mesélni a különböző módszerekről, eszközökről, tablettákról, porokról, teákról, jómagam pedig a baba születését követő fárasztó és hosszú tejfakasztó férfiösszejövetelekről, hiába - férfiként is meg kell tennünk mindent a családért!


Sajnos nem minden alakult szándékaink szerint, így ismerkedtünk meg ismeretlenül azokkal az édesanyákkal, akik ma itt ülnek a sorok között, akik segítettek abban, hogy kisfiúnk a legjobb táplálékon, anyatejen nőhessen fel.


Köszönettel tartozunk nekik.


 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.