Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 25 vendég böngészi
Zajos lesz a választási kampány Nyomtatás E-mail
2017. július 03.

 

Zajos kampányra számít a választások előtt a Fidesz frakcióvezetője; Kósa Lajos a Magyar Hírlap szombati számban megjelent interjúban a civiltörvény elleni bojkottról, valamint a plakáttörvényről is beszélt.

 

Biztos, hogy zajos lesz a kampány, a durvuló parlamenti hangnem mellett azért is, mert a kihívók nagyon magasra tették a lécet önmaguk számára, amit szinte biztosan levernek - mondta a Magyar Hírlapnak Kósa Lajos.

 

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: az MSZP elnöke azt mondta, ha most nem nyernek, nincsen szükség erre a baloldalra Magyarországon, Vona Gábor vereség esetére pedig azt ígérte, hogy távozik a Jobbik éléről.

 

Amikor az ellenfél a saját maga számára élet-halál kérdésévé teszi a választást, akkor ez szükségszerűen durva politikai vitákhoz vezet - tette hozzá.

 

A frakcióvezető szerint a Jobbik behozta a parlamentbe a "kocsmapolitizálást", kiabálva, gyalázkodva, személyében fenyegetve másokat.

 

Hozzáfűzte, hogy nincs egységes ellenzék, viszont van közöttük egy verseny, hogy ki legyen a Fidesz kihívója a választásokon, és ebben szerintük az lesz a győztes, aki a legádázabb ellenfele a Fidesznek.

 

A lap arról is kérdezte a frakcióvezetőt, mi a véleménye arról, hogy egyes szervezetek bojkottálják a civiltörvény végrehajtását. Kósa Lajos kifejtette: az összesen körülbelül hatvanezer civil szervezetből mindössze fél tucat hirdetett polgári engedetlenséget, akciójuk nem tekinthető tömegesnek, inkább csak pár hangoskodóról van szó. Megjegyezte, hogy egy jogállamban megvannak azok a független szervezetek, amelyek ki tudják kényszeríteni a jogkövető magatartást.

 

A plakáttörvénnyel kapcsolatban a Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a módosításához nem volt szükség kétharmados többségre, mivel általános szabályról van szó, amely az összes költségvetési szervezetre vonatkozik, nem pedig pártokra vonatkozó speciális szabályról.

 

Hozzáfűzte, hogy a szabályozás nem a plakáthelyek vásárlásáról szól önmagában, hanem egy korrupciós helyzet kezeléséről. Az állandóan korrupcióról beszélő ellenzék azonban egységesen elutasította, hogy ezt a - pártok burkolt támogatását lehetővé tevő - kiskaput bezárják, nyilván azért, mert élni szeretnének a jövőben is ezzel a lehetőséggel - fejtette ki a Magyar Hírlapban Kósa Lajos.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés