Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 44 vendég böngészi
Tusványos – A biztos pont Nyomtatás E-mail
2017. július 17.

 

Az egyik legkomolyabb erdélyi fesztiválnak tekinthetjük Tusványost, ugyanakkor a szabadegyetemeknek is a szabadegyeteme – hangsúlyozta Németh Zsolt a XXVIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor budapesti sajtótájékoztatóján, pénteken.

 

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, egy nagyon széleskörű összefogás eredménye az idei tábor programja is. 34 társszervezője van a Pro Minoritate Alapítványnak illetőleg a Magyar ifjúsági Tanácsnak, a helyszínen 28 sátorban zajlanak majd a programok – tette hozzá.

 

Németh Zsolt kiemelte: az egyik legkomolyabb erdélyi fesztiválnak tekinthetjük Tusványost, ugyanakkor a szabadegyetemeknek is a szabadegyeteme.

 

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy először fog a Skorpió zenekar fellépni Erdélyben.

 

Hozzátette: a kiemelkedő vendégeink sorába tartozik még Fa Nándor, aki még nem mutatkozott be Erdélyben, ő a Spirit of Hungary túrájáról fog mesélni.

 

A kormánypárti politikus a programmal kapcsolatban hangsúlyozta, Tusványos a biztos pont, mint szabadegyetem, ez 28 éves intézmény. Aláhúzta: nagyon sok embernek, tízezreknek is talán az első programja, amit beírnak a naptárba.

 

A magyar nemzetpolitika összefonódik Tusványossal, ahol fontos gondolatok születtek meg az elmúlt években. Példaként említette: az autonómia és a határokon átívelő nemzet egyesítésnek a fogalmát.

 

A szabadegyetem tagadhatatlanul a magyar kormány és a Fidesz számára is a nemzetpolitika és az identitás meghatározó részét képezi – fogalmazott.

 

Az előadások kapcsán Németh Zsolt hangsúlyozta, bízunk abban, hogy Európa jövőjével kapcsolatos dilemmáit Orbán Viktor miniszterelnök meg fogja osztani szombati előadásában.

 

Hozzátette: hasonlóan az elmúlt évekhez, Tusnádfürdőről elindultak komolyabb hullámokat vető kezdeményezések az idei rendezvény is be fog sorolni ide.

 

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke aláhúzta, stabil értékrend mentén szervezzük immár 28. alkalommal az eseményt.

 

A 2001-es szabadegyetemi kiadványból idézve elmondta, elsősorban szabadegyetemet jelent Bálványos, amelyet áthelyeztünk főleg infrastrukturális okokból Tusnádfürdőre. Fórumot, műhelyt, közéleti inkubátort és politikai boszorkánykonyhát is jelent – emlékeztetett, hozzátéve, idén sem lesz másképpen, biztos pont Székelyföldön.

 

Nagyon jó azt látni, hogy sikerült egy időtálló intézményt felépíteni, ami átível pártokon, pártpolitikán – hangsúlyozta Toró T. Tibor.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés