Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 23 vendég böngészi
Új rendelő a Kunhalom utcában Nyomtatás E-mail
2017. augusztus 07.

 

Az átadási ünnepségen Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

 

„Két folyamat zárult le most Újpesten: egyrészt felépült ez a rendelő, másrészt pedig lezárult az a program, amelyet 2014-ben indítottunk az egészségügyi intézmények felújítására – mondta az avatási ünnepségen a polgármester. – A betegség hirtelen jön és nem szeretjük, de olyankor természetesnek vesszük, hogy van rendelőnk és vannak benne orvosok, akik megfeszítetten dolgoznak értünk. Tudjuk, hogy rendelőket kell építenünk, működtetni azokat, és meg kell küzdenünk az országos orvoshiánnyal is. Ezen a helyszínen azonban nemcsak ezt a rendelőt építettük fel, hanem felújítottuk a mellette lévő játszóteret is.

 

 

Mögöttünk pedig épp egy iskola rekonstrukciója zajlik, ahol jövőre tornacsarnok is épül. Mindez hűen tükrözi a városvezetés azon szemléletét, hogy tudatosan gondolkodunk azon, hogy Újpesten mindenki – a legkisebbektől a legnagyobbakig – a számukra legmegfelelőbb életkörülmények között éljen. Hogy a kisgyerekek hasznosan, kellemes környezetben, szép játszótereken tölthessék el a szabadidejüket, hogy a kicsit nagyobbak korszerű iskolákban tanulhassanak és fizikailag is fejlődhessenek, illetve hogy a felnőttek is megkapják a számukra legmegfelelőbb színvonalú egészségügyi ellátást.”

 

Újpest önkormányzata 2014-ben felújította a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelőket, illetve a védőnői szolgálat helyiségeit. A Kunhalom utca 1. alatt található felnőtt háziorvosi rendelő mérete és helyszíni adottsága nem tette lehetővé a korszerűsítés megoldását oly módon, hogy hosszú távon működési engedélyt kapjon. Az épület műszaki színvonala és avultsági foka miatt a felújítás olyan nagyságrendű költségeket igényelt volna, ami miatt inkább egy új épület kialakítása lett a cél.

 

A tervezés 2014 második felében indult el. Az építkezés 2016 márciusában kezdődött és mostanra fejeződött be. A most elkészült rendelő hivatalos átadásán Wintermantel Zsolt és Dr. Zsigmond Barna Pál társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármester vágta át a bíbor-arany színű, Újpest lobogóját jelképező szalagot.

 

A Kunhalom utcai új rendelő földszintes épülete magastetős kialakítással készült, hogy a helyi építési szabályzatnak megfelelően illeszkedjen a környék családi házas beépítéséhez. A rendelő az új évezred kihívásainak megfelelően teljesen akadálymentes kialakítású. Korszerű épületgépészettel lett felszerelve, így valóban kicsi lesz az épület ökológiai lábnyoma. A fűtési és melegvíz-termelési energiáját víz-levegő hőszivattyús rendszer biztosítja.

 

A fűtés felületfűtéssel lett kialakítva (födémszerkezet-temperálás, illetve kiegészítő falfűtés-hűtés), így az épületben tartózkodóknak gazdaságos módon, kis üzemelési költséggel biztosítható igen kellemes hőérzet. A váróból két rendelőegység nyílik, mindegyikhez fektető tartozik. Az új épület négy praxis betegforgalmának ad helyet váltott műszakban. Szükség esetén a mentő az udvari hátsó bejárattól tudja elvinni a kórházi kezelésre szorulókat.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés