Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 31 vendég böngészi
Egy új szintre lépett a brüsszeli fenyegetés kvótaügyben | videó Nyomtatás E-mail
2017. augusztus 28.

 

Az Európai Unió migrációért felelős biztosával készült interjú nyomásgyakorlás volt Magyarországgal szemben, illetve azon Közép-Európai tagállamok számára, akik nem hajlandóak a brüsszeli kottából játszani - hangsúlyozta Budai Gyula pénteken újságírók előtt.

 

A Fidesz országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy néhány nappal ezelőtt a Magyar Nemzetben megjelent egy cikk az Európai Unió migrációért felelős biztosával, amelyben Dimitrisz Avramopulosz úgy fogalmazott, hogy Magyarország számára elengedhetetlen, hogy befogadja a migránsokat és végrehajtsa az Európai Unió által meghatározott kvótahatározatban foglaltak.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Egy új szintre lépett a brüsszeli fenyegetés a kvótaügyben – szögezte le Budai Gyula, hozzátéve, konkréten az fogalmazódott meg ebben az interjúban, hogy Magyarország számára kötelező a kvótahatározatban foglaltak végrehajtása, és Magyarországnak migránsokat kell befogadnia.

 

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet arra, hogy folyik a kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal, Csehországgal és Lengyelországgal szemben, valamint szeptemberben dönt az Európai Bíróság a kvótaperben, amelyet Szlovákia és Magyarország indított el illetve Lengyelország beavatkozóként vesz részt.

 

Kiemelte: a kötelező betelepítési kvóta vonatkozásában, azok a tagállamok, amelyek megszavazták, semmilyen módon nem hajtották végre azt. Hozzáfűzte: a bennünket legjobban bíráló Ausztriának 1911 migránst kellett volna befogadni, és a mai napig egyetlen egyet sem fogadtak be.

 

Példaként említette még, hogy Németország és Franciaország sem hajtotta végre a kvótahatározatot. Hozzátette: a számukra meghatározott 17 ezer migráns közül nagyon minimális befogadásra került sor.

 

Budai Gyula aláhúzta: Brüsszelben továbbra is működik a kettős mérce. Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen kötelezettségszegési eljárást indítottak, azon tagállamok ellen, melyek megszavazták, de nem hajtották végre a kvótahatározatot semmilyen eljárást nem indítottak – mutatott rá.

 

Egyetlen szuverén tagállamtól sem várható el, hogy olyan illegális bevándorlókat fogadjon be, akikről nem tudják, honnan jöttek, milyen céllal érkeztek Európába – mondta a Fidesz országgyűlési képviselője.

 

Úgy gondoljuk, hogy ez az interjú nyomásgyakorlás volt Magyarországgal szemben, illetve azon Közép-Európai tagállamok számára, akik nem hajlandóak a brüsszeli kottából játszani – hangsúlyozta Budai Gyula.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés