Névnap

Ma 2017. december 18., hétfő, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
december
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 20 vendég böngészi
Gratulálunk Angela Merkelnek! | videó Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 26.

 

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke a Fidesz nevében gratulált a CDU/CSU pártszövetségnek és Angela Merkel pártelnöknek, akinek sok sikert kívánt ahhoz, hogy negyedik kancellári mandátumát eredményesen betöltse.

 

Németh Zsolt hangsúlyozta: a német választás mindig fontos esemény az európai politikában, de Európa jelenlegi helyzetében sorsdöntő Európa és Magyarország jövője szempontjából is. Hozzátette: noha veszteségeket is elszenvedett a CDU/CDU, de "toronymagasan" ők nyerték meg a választásokat, az SDP pedig a választás vesztese, hiszen olyan mértékben gyengült meg, hogy lassan közelebb kerül a kispártok pozíciójához.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Meglepetésszerűnek nevezte, hogy a harmadik helyen az AfD, a negyediken pedig az FDP végzett. Szerinte ennek a két pártnak az eredménye rendkívül figyelemreméltó, mert sikerük közös gyökere, hogy mindkettő bevándorlásellenes álláspontot foglalt el. Úgy vélte: nagy valószínűséggel az FDP koalíciós partnere lesz a CDU/CSU-nak, vagyis számítani lehet arra, hogy a bevándorlás ellen megfogalmazott nézeteik kihatnak az európai politikára.

 

Így jó remény van arra, hogy a "Soros-tervben" foglalt elgondolások lekerülnek az európai politika napirendjéről - fogalmazott. Szerinte arra lehet számítani, hogy a biztonság belső és külső vonatkozásai felértékelődnek a német és az európai politikában is, illetve a kétsebességes Európára vonatkozó "álmok" a kijózanító eredmények fényében lekerülnek a napirendről és visszatér a német politika az európai egység gondolatához.

 

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára is gratulált a CDU/CSU pártszövetségnek és Angela Merkelnek a választási győzelemhez. Szerinte a választás nagy vesztese a német baloldal, ami azt mutatja, hogy nem voltak sikeresek az általuk puffogtatott frázisok, és ez előrejelzés lehet az európai és a magyar baloldali pártok számára is.

 

Hangsúlyozta: a bevándorlás kérdése befolyásolta a német választás eredményét, és ez a magyaroknak különösen fontos, hiszen Magyarország rendelkezik a leghosszabb szárazföldi schengeni határral, vagyis Magyarországnak kell a legkeményebben védekeznie a bevándorlással kapcsolatban. Magyarország továbbra is kitett a Soros-terv megvalósításának, amelynek lényege, hogy legyen egy "egységes európai massza", amely követi Brüsszel akaratát - tette hozzá. Szerinte ezért fontos a nemzeti konzultáció a "Soros-tervről", hiszen a német választások nagy tanulsága, hogy az a sikeres politika, amely az emberek akaratára alapul.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés