Névnap

Ma 2018. április 24., kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 80 vendég böngészi
Deutsch Tamás az OLAF-hoz fordul a Czeglédynek adott Altus-kölcsön miatt | videó Nyomtatás E-mail
2017. október 12.

 

Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához fordul Deutsch Tamás amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az uniós megbízást is elnyerő Altus 80 millió forintot adott Czeglédy Csabának, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van.

 

Deutsch Tamás csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, Gyurcsány Ferenc 80 millió forintot adott Czeglédy Csabának, annak a politikusnak, aki az MSZP és a DK közös jelöltjeként lett önkormányzati képviselő Szombathelyen. Ismertette, az MSZP-nek és volt miniszterelnöke érdekeltségébe tartozó Altus Zrt-nek is ő volt az ügyvédje.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A fideszes európai parlamenti képviselő emlékeztetett arra, hogy alig másfél esztendővel ezelőtt, szót emelt az ellen a döntés ellen, hogy az Európai Bizottság olyan megbízást adott az Altus Zrt-nek, amely keretében másfél milliárd forintnyi európai uniós pénzt használhattak fel.

 

Ezzel kapcsolatban közölte, nincs példa Európában arra, hogy egy volt miniszterelnök illetve a miniszterelnök tulajdonában lévő vállalat másfél milliárd forintnyi megbízást kapjon az Európai Uniótól.

 

Deutsch Tamás rámutatott, Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatából tudható, hogy 100 millió forintos nagyságrendben vett föl osztalékjövedelmet az Altus Zrt-ből és pártját, a Demokratikus Koalíciót ebből támogatta.

 

Ez nem burkolt, hanem teljesen nyílt pártfinanszírozás, ami ellen szót emeltünk akkor – tette hozzá. Példaként említette, hogy az európai polgárok pénze, az Európai Bizottságon át az Altus Zrt-hez, majd Gyurcsány Ferenchez, végül pártjához került.

 

Leszögezte, az Európai Bizottságtól kapott megrendelésből, az Altus Zrt-nek olyan bevétele lett, amelyből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott Czeglédy Csabának.

 

A fideszes európai parlamenti képviselő elmondta, Czeglédy Csaba illetve előzetes letartóztatásban lévő társai 3-3 és fél milliárd forint összeghatárt is elérő bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűncselekményével vannak meggyanúsítva.

 

Deutsch Tamás bejelentette, hogy a mai napon az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához (OLAF) fordul, annak érdekében, hogy az európai uniós források terhére elkövetett csalás illetve más szabálytalanságok gyanúját felvető tranzakció kapcsán az OLAF azonnali hatállyal vizsgálatot rendeljen el.

 

Tipikusan az az ügy, amelyben nélkülözhetetlen, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala a szükséges lépéseket megtegye – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés