Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 93 vendég böngészi
Czeglédy-ügy: a Fidesz határozati javaslatot nyújtott be | videó Nyomtatás E-mail
2017. október 16.

 

A Fidesz határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a Czeglédy-ügyben károsult diákok kárrendezéséről – jelentette be Bóna Zoltán vasárnapi sajtótájékoztatóján.

 

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, Czeglédy Csaba és bűnszervezete a gyanú szerint több mint 3 milliárdos költségvetési csalást követett el és több száz diákot lopott meg, vagyis nem fizették ki nekik a bérüket. Ez a bűncselekmény gyalázatos azért is, mert a legkiszolgáltatottabbak, a diákok az áldozatok, és azért is, mert általában a diákmunka és az iskolaszövetkezetek iránti bizalmat is rombolja – fogalmazott a fideszes politikus.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Bóna Zoltán elmondta azt is, hogy a diákok képviselői az ügyben a parlament és a kormány segítségét kérték; Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője személyesen is fogadta a diákokat. Aláhúzta, a kormánypártok is úgy látják, hogy a parlamentnek és a kormánynak lépnie kell és gondoskodnia kell a kártalanításról.

 

Közölte, amennyiben a parlament elfogadja a Fidesz határozati javaslatát, akkor az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy tegyen lépéseket a kárt szenvedett fiatalok kárrendezése érdekében, és kezdeményezze, illetve fogadja el a szükséges jogszabályokat. Továbbá szeretnénk felkérni azokat a munkáltatókat, amelyek a Czeglédy Csaba által vezetett céghálón keresztül foglalkoztatták a megkárosított fiatalokat, hogy működjenek együtt a diákok jogi képviselőivel és a kormánnyal annak érdekében, hogy a kárrendezés kifizetése mielőbb megtörténhessen – fűzte hozzá.

 

Bóna Zoltán közölte, indokoltnak látják annak vizsgálatát is, hogy a Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator Zrt. tevékenységének volt-e köze a balliberális pártok finanszírozásához, hiszen Czeglédy Csaba az MSZP, a DK, az Együtt képviselője Szombathelyen. Felidézte, a napokban az is kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc pénzelte őt, ezért jó okunk van feltételezni, hogy Czeglédy egy stróman volt, és valójában ez Gyurcsány és az egész baloldal esetleges korrupció ügye. Az sem kizárt, hogy a Czeglédy bűnszervezete által eltűntetett pénzből akarták talán finanszírozni a baloldal kampányát – jegyezte meg.

 

Bóna Zoltán bejelentette, a Fidesz határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a Czeglédy-ügyben károsult diákok rendkívüli kárrendezéséről, amelyről várhatóan már jövő héten, csütörtökön tárgyalni fog a parlament.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés