Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 101 vendég böngészi
"Olyan országot építünk, amely kiáll a nemzet egészéért" Nyomtatás E-mail
2017. október 31.

 

Olyan országot építünk, amely kiáll a nemzet egészéért, amelyben mindenki tehet előre minden évben legalább egy lépést, amely a saját lábán áll, és olyat, amely képes megvédeni külső határait - jelentette ki Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában.

 

Orbán Viktor az euró bevezetésének kérdését fontosnak nevezte, azonban úgy ítélte meg: nem biztos abban, hogy előállhat a szocialista képviselő által leírt lehetséges szituáció, bár nem is zárható ki. "Szerintem ilyen nyomás ma nincs" - közölte, azt értelmiségi elemzői és zsurnalisztikai műfajú találgatásnak minősítette. Az unió előtt ugyanis nincs egyetlen olyan komoly dokumentum sem, amely elindíthatná az országot a gyors csatlakozás útján.

 

Minden olyan uniós tagállam, ami az eurózónán kívül van, egy pénzügyi válság esetében inkább sebezhető, mint egy a zónához tartozó ország - ismerte el -, ezért kulcskérdésnek nevezte a forint stabilitása szempontjából az államadósság csökkentését.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Hangsúlyozta: a tapasztalatok szerint egy csatlakozás akkor lehet sikeres, ha az ország reálgazdasága közel került a megcélzott közösség gazdasági szintjéhez. Magyarországnak ugyanakkor a nyugdíjasok nagy száma miatt arra is figyelni kell, hogy a járadékok, de a bérek se értéktelenedjenek le a belépéssel - emelte ki.

 

Orbán Viktor egy jobbikos képviselő kérdésére úgy felelt: magyar Magyarországot építünk. Az a cél, hogy mindenki, aki tud és akar, az dolgozhasson, és meg is érje dolgozni. 740 ezer új munkahely jött létre, pénzügyeink rendben vannak, alacsony az államháztartás hiánya, folyamatosan csökken az államadósság és idén 4 százalék felett lesz a gazdasági növekedés - sorolta. A kabinet a nyugdíjak reálértékét is megőrizte, idén nyugdíjprémiumot is fizet számukra. Mindezt úgy foglalta össze: olyan országot építünk, amely kiáll a nemzet egészéért, amelyben mindenki tehet előre minden évben legalább egy lépést, amely a saját lábán áll, és olyat, amely képes megvédeni külső határait.

 

"Ön hetet-havat összehord, fogalmam sincs, mit kérdez" - jegyezte meg a kormányfő Volner János viszonválasza után, hozzátéve: "ha már belegyalogolt páros lábbal a tanárokba, akkor hadd utasítsam ezt vissza". Lehet, hogy az iskolákban nem minden tökéletes, és a teljesítmény ingadozó, de ez szerinte nem jogosítja fel a politikust és pártját, hogy így beszéljen a magyar pedagógusokról.

 

Orbán Viktor egy LMP-s képviselőnek adott válaszában rámutatott: a 28.500 forint egy számítási alap. A kormány teljesítette ígéretét, hogy minden nyugdíjasnak segítenek, és a garantálják, hogy a nyugdíjak értékét megőrizzék. Ez a legkisebb nyugdíj esetében is így van, ezt betartották, és nincs Magyarországon olyan ember, aki a kormányzásuk kezdete óta ne rendelkezne olyan nyugdíjjal, ami legalább olyan mértékben nőtt, mint az infláció volt - rögzítette a kormányfő, jelezve: vállalásukat a jövőben is teljesíteni fogják.

 

A miniszterelnök ugyanakkor megjegyezte: ha úgy látják, van másik módszer a számítási alap meghatározására, szabályozására, akkor rendelkezésre állnak ennek szakmai megvitatására. Hozzátette: ma Magyarországon 110 ezer forint az átlagnyugdíj havonta. Orbán Viktor kijelentette: a kormány többgenerációs Magyarországban gondolkodik. Úgy tartják helyesnek, ha a szülők, nagyszülők megkapják azt az elismerést, amit munkájukért, a gyermekek felneveléséért megérdemelnek.

 

Orbán Viktor miniszterelnök egy jobbikos képviselőnek azt válaszolta: ahhoz, hogy egymásnak feltett kérdésre válaszolni tudjon, a minimális szabályokat be kellene tartani, ugyanakkor a Jobbik képviselője valótlanságot állított, ahhoz, hogy bármely parlamenti képviselővel szemben nyomozás folyjon, először a mentelmi jogot kell felfüggeszteni, márpedig ilyen nem történt. Azt kérte: Mirkóczki Ádám kérjen bocsánatot Farkas Flóriántól, amiért alaptalanul vádolta meg. "Higgye el Mirkóczki úr, egy cigány embertől is lehet bocsánatot kérni, nem szégyen az" - fogalmazott a kormányfő, aki mind a Lungo Dromnak, mind a Jobbiknak azt tanácsolta, hogy tartsák be a törvényeket és akkor nem lesz baj.

 

A miniszterelnök Szél Bernadettnek azt válaszolta: már az ellenzéki párt neve egy átverés. Most, hogy Ron Werbert leszerződtették és nyilvánvaló valótlanságokat mond a Ház előtt, így nem lesz más a politika - mondta. Azt kérte, ne keltsen olyan hangulatot, mintha az orvosok és ápoló "halálgyárakban" dolgoznának, az első mindig a tisztelet hangja legyen. Megerősítette, hogy minden polgárnak joga van és lehetősége lesz arra, hogy állami keretek között esélyt kapjon a gyógyulásra. "Semmifajta magánosítást nem támogatok" - jelentette ki a kormányfő. Kitért arra is, hogy jónéhány betegségcsoportnál vannak olyan várólisták, amelyeknek rövidebbnek kellene lenniük, s erőfeszítéseket kell tenni a csökkentésükre. "Az élet nem velünk kezdődött" - jegyezte meg, utalva arra: korrekt lenne összevetni a korábbi listákat a mostani állapotokkal.

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés