Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 43 vendég böngészi
25 éves az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület Nyomtatás E-mail
2017. november 20.

 

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte november 11-én az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület.

 

A városháza dísztermében az egyesület tagságát Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Nagy István népjóléti és dr. Zsigmond Barna Pál társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármester köszöntötte.

 

 

A megjelenteket Hafner Sándor, az Újpesti Egyesület elnöke tájékoztatta tevékenységük elmúlt 10 esztendejéről, majd emlékplaketteket adott át az egyesület kiváló tagjainak, támogatóinak. Az ünnepségen részt vett Mecseki Tibor az újpesti egyesület örökös tiszteletbeli alapító elnöke, valamint a kerületi rendőrkapitányság korábbi vezetői közül többen is.

 

Nagy István alpolgármester maga is alapítója volt az 1992-ben alakult egyesületnek. Mint az ünnepségen elmondta, nem volt könnyű dolga, amikor a képviselő-testületi ülésen az egyesület támogatását kérte az önkormányzattól.

 

Akkor a rendszerváltáshoz még közel voltunk, így nem csoda, ha a testületi ülésen a viták azon tornyosultak, hogy az önkéntes rendőrség, meg a munkásőrség – a szocialista, kommunista rendszer erőszak-szervezetei – éledhetnek újjá. Az eltelt 25 év alatt a polgárőrség igazolta létjogosultságát. Köszönjük azt a sok időt, amelyet a mindennapi munkájukon túl, a családjuktól elvéve, mindenféle díjazás nélkül töltenek szolgálatban Újpest közbiztonságáért. Köszönjük az elmúlt 25 évet.

 

Az Országos Polgárőr Szövetség a polgárőrség támogatásáért, segítéséért a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adományozta Wintermantel Zsolt polgármesternek. Ugyanezen érdemrenddel tüntette ki munkája elismeréséül Kardos Pál Budapesti elnök Hafner Sándort, az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület elnökét.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés