Névnap

Ma 2018. április 20., péntek, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 86 vendég böngészi
A kommunizmus a lényegét tekintve hazug | videó Nyomtatás E-mail
2018. február 26.

 

Tévedésben élni szabad, de hazugságban élni tilos, a kommunisták materializmusa pedig a lényegét tekintve volt hazug - mondta Gulyás Gergely vasárnap, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett megemlékezésen.

 

Gulyás Gergely hangsúlyozta, a kommunisták tudták, hogy az egyházakat és híveiket kell megtörni, mert a hit igazsága és állhatatossága a legnagyobb veszély a hazugságban alapuló diktatúrára. Veszély egy olyan totalitarizmusra, ahol a belső szabadságukat kevesen tudják megőrizni.

 

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, a kommunista rendszer lélek és hit nélküli kiszolgálókat kívánt, akik az emberből és a földi létből csak azt fogadták el, ami fizikailag megfogható volt. Hozzátette, ezért félelemből táplálkozó gyűlöletet éreztek, ha valakiről nyilvánvaló volt, hogy tudja, az életben a láthatatlan fontosabb a láthatónál, a szellem az anyagnál, a hit az erőnél, a lelki közelség a fizikai távolságnál, az eleve elrendeltség a hazugságból felépült akadályoknál.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, ezért sanyargatták az egyházakat, zártak be iskolákat, égettek könyveket államosítottak.

 

Hozzáfűzte, ezreket gyilkolt meg, százezreket nyomorított és milliókat tett tönkre az a rendszer, amely először majd egy évszázada jutott hatalomra a világban, s amelyet "a tanácsköztársaság dicstelen 133 napja" alatt ismerhetett meg Magyarország.

Hozzátette: a második világháború végén a kíméletlen gyilkolásból és erőszakból vált nyilvánvalóvá, hogy a német megszállást felszabadulás nélküli szovjet megszállás követi.

 

Mint mondta, Közép-Európa ősi államait Sztálin amerikai és brit jóváhagyással tekinthette hadisarcnak. A szovjet katonák magyar nők ezreit becstelenítették meg, a védelmükre kelteket, köztük Apor Vilmos püspököt megölték. Hozzátette, 1945-ben Moszkvában Sztálin uralkodott, aki saját kommunista elvtársai számára már jóval korábban sztahanovista versenyt hirdetett: gyilkolásból, kínzásból, megfélemlítésből, a nemzetek elnyomásából, kiéheztetéséből és bekebelezéséből, a második világháború végeztével Közép-Európára is kiterjesztette ezt.

 

Alekszandr Szolzsenyicin Gulágot is megjárt írót idézve Gulyás Gergely kijelentette: a Nyugat a második világháborúban nem az egyetemes szabadságért harcolt, hanem saját szabadságáért.

 

Megemlítette: napra pontosan 71 évvel ezelőtt mérföldkőhöz érkezett a kommunista hatalomátvétel Kovács Béla kisgazdapárt képviselő mentelmi jogának semmibe vevő letartoztatásával. Hozzátette: ez az esemény volt a totalitárius diktatúra kiépítését kísérő terror kezdete, amikor a nácik örökébe lépő kommunisták az Andrássy út 60-at is barnáról vörösre festve birtokba vették.

 

Gulyás Gergely kitárt arra is, hogy noha még nem tűnt el a szocializmus a föld színéről, de a szovjet kommunista diktatúra már megbukott. Az egykor leigázott Közép-európai nemzetek lassan három évtizede szabadságban élhettek. Szoborparkba kerültek a diktatúra Lenint, Sztálint, Rákosit ábrázoló alkotásai, helyettük az áldozatok, forradalmárok, mártírok emlékműveivel találkozhatunk – mutatott rá.

 

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója kiemelte, a kommunizmussal kapcsolatos hazugságoknak két fajtáját is ismerjük, hiszen előbb a valódi természetét nemes jövőképpel leplező ideológiával találkoztunk, majd azzal, hogy nem kell tanulnunk a történtekből.

 

A kommunizmus bűnei felett nemcsak, hogy nem született ítélet, mint Nürnbergben a nácizmus felett, de történelmünk eddigi leghosszabb totális diktatúrájához az úgynevezett fejlett Nyugat ma is megengedően, elnézően, sőt gyakran némi rokonszenvvel viszonyul. Ők nem értették meg, mi a kommunizmus, nem értik tehát a posztkommunizmust sem, nem élték meg úgy, mint mi, ezért nem értenek meg bennünket - fogalmazott.

 

(Fidesz.hu, MTI)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés