Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 110 vendég böngészi
Megkérdeztük… Nyomtatás E-mail
2010. október 31.

 

Nagy István alpolgármestert, hogy a lezárult közbeszerzési eljárást követően kiket érint, és mikor kezdődik Újpesten a HPV vírus elleni oltási kampány?

 

Nagy István: A közbeszerzési eljárást követően a napokban megtörtént a szerződéskötés is: Újpest Önkormányzata számára a HUNGAROPHARMA Gyógyszer Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság biztosítja az oltóanyagot.

 

Amikor eldöntöttük, hogy önkormányzatunk az oltóanyag térítésmentes biztosításával széles körben kampányt indít a méhnyakrák megelőzése érdekében, arról is döntött, hogy a 12. életévüket betöltött, de a 13. életévüket még be nem töltő, legalább egy éve Újpesten bejelentett lakóhellyel rendelkező lányokat részesíti oltásban.

 

Ennek értelmében az 1998.szeptember 1-je és 1999. augusztus 31. között született lánygyermekek és családtagjaik a napokban fogják kézhez venni a tudnivalókat tartalmazó levelünket. A levelünk tájékoztató jellege mellett egy szülői nyilatkozatot is tartalmaz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a három komponensű védőoltás csak szülői beleegyezés után adható be. A szülőnek aláírásával kell igazolnia, hogy mind a három oltásra igényt tart, és vállalnia kell, hogy amennyiben menet közben meggondolja magát, ki kell fizetnie a beadott védőoltások árát. Az oltás beadására majd - még ebben az évben - az újpesti gyermek háziorvosokat kérjük fel.

 

- Hány gyermeket érint, milyen összeget különített el erre a célra az önkormányzat? Tervezik-e a folytatást ?

 

Nagy István: A három védőoltásért – amely hazánkban a nem támogatott gyógyszerek közé tartozik - gyermekenként 63 ezer forintot fizet önkormányzatunk. A népességnyilvántartás adatai szerint körülbelül 400 lánygyermek tartozik a beoltandó korosztályba. A kampány eredményét érdeklődve várom, más kerületeknél kedvező volt a visszajelzés, a diáklányok 80-90 százaléka élt a lehetőséggel.

 

Az oltási kampány önkormányzatunk kasszájában hosszú ideig költségvetési tétel kell legyen. Mintegy befektetésként egy egészséges generáció felnövekedése érdekében.

 

 

(ujpest.hu - B. K.)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.