Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Mindenki jól tenné, ha tudomásul venné a választások végeredményét Nyomtatás E-mail
2010. november 08.

 

A képviselő-testület októberi ülésén szó esett az UTE támogatásáról, a kommunizmus újpesti áldozatainak emléknapjáról, a karácsonyi szociális csomagok beszerzéséről, az Egek Királynéja templom tornyán látható óra megjavíttatásáról. Az alkalom ugyanakkor nem volt mentes némi személyeskedéstől, politikai adok-kapoktól.

 

A nap talán legtöbbször megszólaló szereplője Trippon Norbert (MSZP) volt, aki jó néhány kérdéssel kapcsolatban kifejtette a véleményét. Az egyik kérdésére Wintermantel Zsolt polgármester azzal válaszolt, hogy bizonyos, a képviselő által vitatott anyagok éppen a korábbi, MSZP-s vezetés dokumentumaiból kerültek át, szinte módosítás nélkül. Trippon Norbert meglepődött a válaszon, mondván: úgy gondolta, itt új korszak kezdődött, semmit nem kellene a régiből átvenni. Bartók Béla (Fidesz) azt javasolta, hogy akadékoskodással ne nehezítsék egymás munkáját, lehetőleg kerüljék a politikai habverést.

 

Szalma Botond (Fidesz) mandátumának átvétele és eskütétele – korábbi akadályoztatása miatt – ezen az ülésen történt. Némi módosítást követően megválasztották a külső és belső bizottsági tagokat, tanácsnokokat, és a Fővárosi Közgyűlés újpesti kerületi küldöttét, Bartók Bélát.

 

A testület megszavazott 500 ezer forintot az UTE az utánpótlásért alapítványnak. Ezt különösen indokolttá tette, hogy október 23-án az Újpesti Torna Egyesület sportolója, Berki Krisztián aranyérmes lett a rotterdami tornász-világbajnokság a lólengés-döntőjében – bővebben a témáról a 8. oldalon olvashatnak. A kitűnő sportembert és edzőjét, Kovács Istvánt később nagy tapssal köszöntötték a megjelentek, és a polgármestertől elismerő oklevelet vehettek át.

 

Pajor Tibor (Jobbik) javasolta, hogy augusztus 5-ét nyilvánítsák a kommunizmus újpesti áldozatainak emléknapjává, mert 1959-ben Kósa Pált ezen a napon végezték ki. Szalma Botond hozzátette: Melocco Miklós szobrával kellene az újpesti szabadságharcosnak emléket állítani.

 

Molnár Szabolcs alpolgármester a karácsonyi szociális csomagok beszerzéséről szóló közbeszerzési eljárás befejeződéséről referált. Megnyugtatta az írásban kérdező Perneczky Lászlót (LMP), hogy a 2 ezer 900 csomag az előirányozott 15 millió forint helyett csak az összeg felébe fog kerülni, és az átmeneti segélyben részesülők fogják kapni. A közbeszerzési szabályzat megalkotása kapcsán Trippon Norbert kifogásolta, hogy a közbeszerzésben a döntő szót egy olyan ötfős testület hozza, melyben csak egyetlen ellenzéki van. Bartók Béla azt javasolta, hogy a képviselő úr vegye végre tudomásul a választások eredményét. A kibontakozó adok-kapok során felizzott a levegő.

 

Az ülésen szó volt még a bezárt újpesti uszodáról, a képviselők vagyonnyilatkozatáról, parkolásról, a hajléktalanokról, galambmentesítésről és arról, hogy Horváth Zoltán atyának még 500 ezer forint hiányzik, hogy megjavíttassa az órát az Egek Királynéja templom tornyában.

 

 

(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Bíró Sándor 2010-11-08 15:54
Nemcsak az 56-os áldozatok léteznek. Volt Rákosi terror, vott ÁVH , Szúba hurcoltak, Kényszermunka és haláltábor. Magam ötévig voltam politikai rab és ebből több, nint három évet kínlódtam a recski táborban, melyben minket lassú halállal akartak likvidálni, Ma már ismerik e táborban történt borzalmakat a megjelent könyvekből, de az újpesti áldozstok nevei még ismeretlenek. Az 1500 fogolyból ma még 35-en élünk, öregen és megrokkanva. Én magam is Újpesten születtem és 86 éve itteni lakós vagyok, a Recski Szövetség emlékbizottságá nak volt elnöke ,az ad Honorem Újpest kitüntetettje.Könyvem a "Mátrai Lovagrend" két kiadást élt meg és megjelent németül is "Gulag in Ungarn" címen. AZ ANTAL KORMÁNY IDEJÉN KAPTAM KÖZTÁRSASÁGI ÉEDEMREND KIS KERESZTJÉT majd a recski NEMZETI EMLÉKPARK létrehozásáért a Kőztársasági elnök arany emlékérmét.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.