Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 86 vendég böngészi
Hunvald: "Ez a rohadék Hagyó, ez most nagyon nekem akar jönni" Nyomtatás E-mail
2010. november 15.

Hihetetlenül magabiztos volt a 2009. februári letartóztatása előtti egy évben is Hunvald György, Erzsébetváros korábbi MSZP-s polgármestere, akit 24 társával együtt különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel vádolt meg az ügyészség - derült ki a Magyar Nemzet birtokába került nyomozati iratokból, a lehallgatott telefonbeszélgetésekből. Hunvald párton belüli leszámolást sejtett az akkor már zajló nyomozás mögött.

 

Csaknem egy évvel őrizetbe vétele előtt tudta Hunvald György, hogy lehallgatják. Két évvel ezelőtti - titkos adatszerzés során keletkezett, mára nyílttá tett - telefonbeszélgetései szó szerinti leiratai szerint a Gyurcsány-korszakban is nagypolitikai ambíciókat, de legalább főpolgármesteri terveket dédelgető Hunvald utalt az akkor már érlelődő BKV-s botrányra.

 

Feltételezte, hogy a szocialista párton belülről eredhet az ő lehallgatása: 2008. május 7-én Máriási Károllyal, jogi tanácsadójával egyebek mellett azt közölte: "van egy információm, hogy ez a rohadék Hagyó, ez most nagyon nekem akar jönni, mert őnála borul össze minden a fővárosban, és nem akarja, hogy legyen bárki, aki erősebb PR-ban, vagy bármi nála". (További részletek a hétfői Magyar Nemzetben)

 

Főügyészség: valóban volt titkos adatgyűjtés Hunvald Györggyel szemben

 

Valóban volt titkos adatgyűjtés Hunvald Györggyel szemben, annak adatai nyílttá lettek téve, így a nyomozás részét képezik - erősítette meg a Magyar Nemzet hétfői számában megjelenteket a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-nek.

 

Fazekas Géza elmondta: a napilapban megjelent beszélgetésekről a gyanúsítottak és védőik másolatot kérhettek az iratismertetéskor. Ők ezzel éltek is, a főügyészség pedig digitalizált formában átadta azokat még szeptemberben, illetve október elején. A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a sajtónak nem az ügyészség adta át a nyomozati iratokat, ők csak az ügy érintettjeinek, továbbá a bíróságnak csatolták be a dokumentumokat.

 

Kérdésre válaszolva közölte: a Hunvald György és Gál György között elhangzott beszélgetések során konkrét adatok merültek fel arra vonatkozóan, hogy megpróbálnák befolyásolni az ellenük folyó eljárást, illetve magát a nyomozóhatóságot is. A főügyészség ezt az előzetes letartóztatás, illetve annak meghosszabbítására tett indítványai során értékelte.

 

Azzal összefüggésben, hogy a lap közlése szerint Hunvald György egy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatójával, Zoltai Gusztávval folytatott beszélgetése során arról beszél, hogy "el kéne sikálni" az ügyet, Fazekas Géza azt mondta: más személlyel szemben bűncselekmény megalapozott gyanúja nem merült fel, más személy részéről az eljárás meghiúsítására irányuló törekvés nem volt bizonyítható.

 

Hunvald György, volt VII. kerületi MSZP-s polgármester a cikk szerint csaknem egy évvel az őrizetbe vétele előtt tudomást szerzett arról, hogy lehallgatják. Azt feltételezte, hogy a szocialista párton belülről eredhet a lehallgatása: 2008. május 7-én jogi tanácsadójával - a napilap írása szerint - egyebek mellett azt közölte: "van egy információm, hogy ez a rohadék Hagyó, ez most nagyon nekem akar jönni, mert őnála borul össze minden a fővárosban, és nem akarja, hogy legyen bárki, aki erősebb PR-ban, vagy bármi nála". Fazekas Géza ezzel kapcsolatban azt mondta: a főügyészség nem tudott információt szerezni arról, hogy Hunvald miként értesülhetett az ellene folyó titkos adatgyűjtésről.

 

Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Gál György, az önkormányzat gazdasági bizottságának volt SZDSZ-es elnöke és 23 társuk ellen a múlt héten kedden nyújtott be vádiratot különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség a Fővárosi Bíróságra.

 

 

(Magyar Nemzet)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.