Névnap

Ma 2018. január 23., kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 29 vendég böngészi
Sajtóközlemény Nyomtatás E-mail
2010. november 22.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere sajtóközleménye az Újpest Színház november 20-i sikeres jótékonysági előadásáról.

 

Újpest Önkormányzata, illetve a városrész lakossága már többszörösen tanújelét adta annak, hogy nemcsak együtt érez, de a segítségnyújtás számtalan formájában ki is nyilvánítja segítségét a vörösiszap károsultjait megsegítő társadalmi méretű összefogásában.

 

November 20-án, szombaton este az Újpest Színházban Sarkadi Imre Elveszett paradicsom című drámáját és a bevételt - jelképesen szólva a darab címében is magában foglalva az üzenetet - a Veszprém-megyei települések bajba jutott lakóinak ajánlottuk. Az est megrendezését önkormányzatunk illetve intézményei térítésmentesen vállalták, a színművészek tiszteletdíjukról mondtak le.

 

Az Önkormányzat és a színház közös megmozdulása nyomán 3.000, 5.000, 10.000 forintos támogatói jegyek megvételével van lehetőség az adománytevésre. Az adományozók nevét - ha kifejezetten ennek ellenkezőjét nem kérték - nyilvánosságra hoztuk. Törekvésünket magánszemélyek, közéleti szereplők, cégek, vállalkozók, intézmények segítették, segítik. A három hete tartó támogatás-felajánlásokat egészen a november 20-i színházi előadás végéig fogadta a színház és az önkormányzat.

 

Az összegyűjtött támogatás pontos összege a színházi előadás végére 1millió 43 ezer forintra nőtt. További felajánlások átutalása, fogadása még folyamatban van. Az adomány teljes összege így elérheti a másfél millió forintot.

 

Az országos sajtó híradásától azt reméljük, a jó szolgálat ismertetése nemcsak az újpestiek összefogását emeli a figyelem középpontjába, hanem másokat is hasonló cselekedetekre ösztönöz.

 

Újpest Önkormányzata és az Újpest Színház biztos abban, jó útra lépett, amikor a fővárosi színházak közül először itt született jótékonysági felajánlás az iszapkárosultak megsegítésére. A kezdeményezést Újpest közönsége pozitív visszajelzéssel illette. A sikeres összefogást látva a jótékony célú előadások megrendezését a jövőben is folytatni kívánjuk.

 

Az iszapkárosultak megsegítése Újpesten nem ért véget. A bajban lévők további segítése a célunk az önkormányzat november 26-tól december 24-ig tartó Újpesti Karácsonyi Vásárán is. A szokásos kirakodó vásárt az adventi hétvégék mindegyikén három napon át nagyszabású kulturális rendezvények egészítik ki, amelyek idején folyamatosan végzünk adománygyűjtést.

 

Megtisztelő számunkra, ha a sajtó figyelemmel kíséri ez irányú tevékenységünket is.

 

Budapest, 2010. november 21.

 

 

 

Wintermantel Zsolt
Újpest polgármestere

 

Kontakt: Tóth Sándor ügyvezető, Újpesti Sajtó Kft.

Tel: 06-70-395-9033

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.