static-aside-menu-toggler
gkSearch
Kép forrása: thefiftypluslife.com

Mély megdöbbenéssel értesültünk róla, hogy a járvány-vészhelyzet leple alatt Déri Tibor polgármester önkormányzati és társadalmi egyeztetés nélkül, önkényesen alakította át az Újpesten több, mint kilenc éve létrehozott nyugdíjas támogatási rendszert.

  • A Fidesz nem ért egyet azzal, hogy az átalakítás miatt, hozzávetőlegesen a felére csökken az időskorúak számára biztosított támogatás összege.
  • A Fidesz nem ért egyet azzal, hogy Déri Tibor, a korábban minden nyugdíjas számára a tisztelet és megbecsülés jeleként adott támogatás helyett szociális segélyként kívánja kiosztani ezt az összeget.
  • A Fidesz nem ért egyet azzal, hogy az alanyi jogon járó támogatást megszüntetve, a nyugdíjasok egy jelentős részét kizárja a támogatásból.
  • A Fidesz nem ért egyet azzal, méltánytalannak és törvénybe ütközőnek tartja, hogy Déri Tibor rendeletében a szociális segély feltételéül kizárólagosan a kérelmező nyugdíjának összegét szabja.

Ezért felszólítjuk Déri Tibort, hogy korábbi ígéretéhez híven támogatási rendszer ne tegyen különbséget a nyugdíj mértéke alapján, az utalvány minden nyugdíjas újpestinek járjon!

Javasoljuk, hogy a támogatás mértékét a korábbi gyakorlatnak megfelelő 10 000 forintos összegben állapítsa meg!

Álláspontunk szerint a járvány miatt kihirdetett vészhelyzet, nem teszi lehetővé, hogy a polgármester a törvény fölé emelje magát, ezért felszólítjuk Déri Tibort, hogy a hatályos törvényeket, beleértve a szociális ellátásokról és a személyes adatok védelméről szóló törvényeket is tartsa be!

Itt az ideje, hogy a látványpolitizálás és mellébeszélés helyett Déri Tibor és az újpesti vezetés végre kezdjen el dolgozni az újpesti emberek érdekében.

Vigyázzunk egymásra!

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezetének közleménye https://ujpestifidesz.hu/images/content_img/2021/02/sadretired.jpg Super User