Névnap

Ma 2017. november 25., szombat, Katalin napja van. Holnap Virág napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
november
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 81 vendég böngészi
Bakondi: Aláírták az első adásvételi szerződést Nyomtatás E-mail
2010. november 26.

Aláírták az első lakásvásárlásról szóló adásvételi szerződést a jogi munkacsoport munkatársai a vörösiszap-katasztrófa károsultjaival, jelentette be Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos Ajkán.

 

 

Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ mellett működő jogi munkacsoport a kárenyhítésben érintett emberekkel folyamatosan egyeztet, az első lakásvásárlási támogatási szerződést aláírták.

 

A tulajdonosok közül eddig ötvenöten döntöttek új építésű ház vásárlása mellett, negyvennégyen pedig használt lakást kértek. A tárgyalások folyamatosak, ám továbbra is többen vannak azok, akik gondolkodási időt, egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést.

 

További 13-15 adásvételi szerződés előkészítése folyamatban van, az első ingatlant Magyarpolányban vásárolták.

 

Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ törzsparancsnokának közlése szerint a lakosság tervei szerint Devecserben, Pápán, Ajkán és Sümegen vásárolnának használt ingatlanokat. nyolcvanegyen kérték az újbóli értékbecslést, hatvanketten pedig egyedi elbírálást kérnek káraik enyhítésére.

 

A vörösiszap-katasztrófa áldozatainak örökösei is jogosultak a kártalanításra, de esetükben közjegyző bevonásával további egyeztetés szükséges.

 

Bakondi György a kármentő alap pénzeinek elosztásáról szólva hangsúlyozta, hogy az állam jelenleg a károkozó helyett áll helyt, és mivel később jogi úton érvényesíteni akarja a követelést, ez kellő mértékű dokumentációt igényel.

 

 

(index.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.