Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 90 vendég böngészi
Megnyitott az újpesti karácsonyi vásár Nyomtatás E-mail
2010. november 29.

Megnyílt Újpesten a karácsonyi vásár. Wintermantel Zsolt polgármester a jelenlévőkkel közösen visszaszámolva kapcsolta fel a tér díszkivilágítását. Ezután kezdetét vette a rendezvénysorozat, melynek első fellépői Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán voltak. A hideg ellenére óriási volt az érdeklődés. A hangulat pedig nem volt fagyos, köszönhetően a fellépőknek és a forralt bor árusoknak. A polgármester köszöntő beszédét teljes terjedelmében elolvashatják cikkünkben.

 

KARÁCSONYI VÁSÁR MEGNYITÓ

 

Ünnepek nélkül nincsenek hétköznapok, hétköznapok nélkül nincsenek ünnepek. Minden ünnep, de Karácsony ünnepe különösképpen alkalom arra, hogy kicsit kiszakadjunk a megszokott gondok-bajok, feladatok monotóniájából, és egymás felé forduljunk, kicsivel többet törődjünk egymással, találkozzunk, örömet szerezzünk és örüljünk egymásnak.

 

Én úgy gondolom, hogy a most megnyíló karácsonyi vásárnak, és a következő négy hét rendezvényeinek éppen ez a fő értelme. Vagyis az, hogy mi, újpestiek találkozzunk egymással, és az ünnepi készülődés közös élményében osztozva örüljünk annak, hogy jó dolog közösséghez tartozni, jó újpestinek lenni.

 

Én ilyenkor mindig ezt érzem.

 

A Karácsony előtt, advent idején megmozdul az egész világ, mindenki készülődik, ajándékokat készít, vagy a boltokat járja, hogy örömet szerezzen családtagjainak, rokonainak, barátainak.. Ünnepi díszbe öltöztetjük utcáinkat, tereinket, otthonunkat, s akkor lesz az ünnep igazán teljes, ha ünneplő ruhát öltünk a szívünkben is.

A várakozás napjaiban lelkünkben is készülünk a szeretet ünnepére. A mi közösségünknek, Újpest minden lakójának azt kívánom, hogy gondokon-bajokon, sérelmeken felülemelkedve, tiszta szívvel örüljön szeretteinek, és a szeretet ünnepének. És gondoljunk azokra is, akik egyedül kell, hogy ünnepeljenek. Figyeljünk oda rájuk, kopogtassunk be hozzájuk, érezzék, hogy ők is tartoznak valahová.

 

Mindenkinek kívánom, hogy legyenek nyugodt napjai, órái is a karácsonyi ünnepek előtt, amikor időt tud szakítani arra, hogy lélekben is az ünnepre hangolódjon.

 

A mindennapi teendők, az ajándékok vásárlása mellett fordítsunk különös gondot arra, hogy mindig legyen egymáshoz egy jó szavunk, egy bíztató pillantásunk, a családtagjainkhoz, gyermekeinkhez, munkatársakhoz, szomszédokhoz. Ezek a kis gesztusok is mind ajándékok. Olyan ajándékok, amelyek örömet szereznek annak is, aki kapja, és annak is, aki adja.

 

Apró dolgoknak tűnnek ezek, de nagyon sokat jelentenek, és minél többet gyakoroljuk őket, annál jobb lesz a világ körülöttünk, nem csak az adventi időszakban, hanem azon kívül is. Erre is rá lehet szokni. Csak el kell kezdeni. És az előttünk álló négy hét nagyon jó alkalom rá.

 

A mostani adventi időszak mottójának hadd ajánljam mindannyiunk figyelmébe Weöres Sándor gondolatát:

 

„Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.”

 

A város képviselő-testülete nevében kívánok Önöknek és Újpest minden polgárának örömteli készülődést otthon és itt az újpesti karácsonyi vásárban, kívánok mindenkinek szeretetteljes, meghitt karácsonyi ünnepeket!

 

 

Wintermantel Zsolt
Újpest polgármestere

 

Hozzászólások

 
0 #3 Zentai Zoltán 2010-12-05 03:15
Olvasom egy baloldalhoz köthető újságban, hogy a karácsonyi rendezvényt a Trippon úr/elvtársék találták ki. Nem látni mostanában Újpesten őket, lehet, hogy tüntetést szerveznek a vásár ellen, mondván pazarolják a közpénzt, meg az adóforintjainka t a jelenlegi vezetők. Már nem fontos a vasárnapi misén való mutatkozás a polgármester jelöltnek?
 
 
0 #2 Mándoki 2010-12-02 14:49
A műfenyőt nem tudják lenyúlni, mert jövőre is ott kell hogy legyen. Savanyú a szőlő az elvtársaknak. Egyébként idén színvonalas legalább a karácsonyi vásár, meg a rendezvények is.
 
 
0 #1 Zentai Zoltán 2010-12-01 17:42
Végre nem kell Bécsbe utaznunk ahhoz, hogy szépet lássunk a gyerekekkel. Pár év múlva már ingyen lesz a fenyőfa, ha ma még irígyei sokalják is az árát. Viszont nem kell kivágni húsz, harmincéves fákat, ahogyan tették ezt a Károlyi szobor környékén minden következmény nélkül az előző ciklusban.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.