Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 102 vendég böngészi
Figyeltek Nyomtatás E-mail
2010. november 30.

 

Miközben úgy tűnik, örökre homály fedi a pártállami diktatúra besúgóinak és tartótisztjeinek kilétét, szinte szappanoperába illően bukkannak fel a hálózati időket idéző megfigyelésekről, adatgyűjtésekről, lehallgatásokról szóló hírek.

 

A rendszerváltás óta leleplezett titkosszolgálati módszerekkel történő megfigyelések száma is jelzi, hogy az "ősi mesterség" nem halt ki, sőt virágkorát éli a mai Magyarországon. A Horn-érában a fideszes képviselők - köztük Pokorni Zoltán - megfigyelése, a Kapolyi-Finder- és az UD-ügy után itt az újabb fejezet a botránykrónikához: Budai Gyula mellett Pintér Sándorról is kiderült, hogy aprólékos titkos figyelem övezte az elmúlt években. Már csak legyintünk az újabb skandalumra. Sőt, mintha már természetes is lenne, hogy aki a frontvonalba küzdi fel magát, a poloskákhoz is hozzá kell szoknia.

 

Most éppen a szinte pályakezdő Vitézy Dávidról derült ki, hogy "kiérdemelte" a megkülönböztetett figyelmet, pusztán amiatt, hogy a BKV felügyelőbizottságának tagjaként úgy viselkedett, ahogy az egy ellenőrző testület tagjától elvárható. Kutakodott, meg akarta érteni, hogy a számára érthetetlen döntéseknek mi a magyarázata. És amikor híre ment a BKV háza táján, hogy romlatlan, vagyis megvesztegethetetlen az ellenzéki delegált, a zavarosban halászóknak elemi érdekük volt - ha már egyszer képtelenek megállítani a "faltörő kost" -, hogy legalább azt tudják, éppen mire készül. És emellett, ahogy az egy maffia módra szervezett bűnözői csoporttól elvárható, megpróbáltak a fiatalember zsarolására, avagy lejáratására, vagyis végső soron a kiiktatására alkalmas információkat összegyűjteni.

 

Mi más célja lehetett a Vitézyvel szembeni adatgyűjtésnek? Mint kiderült, 2007-ben kezdték el megfigyelni őt, miután a BKV felügyelőbizottságában vizsgálatot kezdeményezett a számára gyanúsnak tűnő ügyekben. Lakóhelyét és telefonhívásait vonták vizsgálat alá. Eközben szocialista politikusok próbálták gyanúba keverni, lejáratni őt. Ki tudja, vajon a kukkolók által összegyűjtött információmorzsákból nem szemezgettek-e egy keveset médiakampányukhoz? Tény, hogy azokat a büntetőeljárásokat, amelyek a BKV pénzvagyonának elsíbolása miatt indultak, mind megelőzték a Vitézy Dávid által kezdeményezett felügyelőbizottsági vizsgálatok. A gyanús ügyeket szinte kivétel nélkül Vitézy tárta fel - miközben magánnyomozók loholtak a nyomában.

 

Vitézy támadásáról nem tudnak leszokni a szocialisták. Most éppen fiatal korát és a szakmai alkalmatlanságát szajkózzák. Nyilván tartanak tőle. Jó okuk van rá, hiszen ő került a Budapesti Közlekedési Központ élére. Ami nem évült el eddig a gyanús ügyek közül, az már - jó esély van rá - nem is fog.

 

A másik megfigyelt, Budai Gyula is amiatt került célkeresztbe, hogy lázasan kutakodott az előző kormányzati érában történt állami korrupciógyanús ügyekben.

 

Míg Vitézy "a várost korábban irányító pénzügyi és politikai körök"-nek tulajdonítja megfigyelését, addig Budai az ellene folyt adatgyűjtés megrendelőjét Szilvásy György volt titokminiszter környezetében keresné.

 

Lehet, hogy igazuk van, de nem kellene kizárni azt a lehetőséget sem, hogy csupán tőkeerős vállalkozások állnak a megfigyelésük hátterében.

 

Talán egyedül Pintér Sándort nem zavarja ebben az országban, ha figyelik. Őt "lehallgathatják, követhetik és akár meg is figyelhetik", ha törvényesen teszik. Ő "nyitott életet" él, mint mondja.

 

Egészséges hozzáállás. Ha az ember politikai pályára lép, vagy állami posztot vállal, élje úgy mindennapi életét, mintha egy valóságshow szereplője lenne egy üvegfalú házban. És akkor figyelhetik, követhetik, lehallgathatják, kutakodhatnak a magánéletében is, nem fognak találni semmit.

 

 

(Torkos Matild, Magyar Nemzet)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Garay 2010-11-30 17:55
Felfordul az ember gyomra ezektől a szociktól. Ha nem tudnak már lopni, hát rombolnak. Előbb kifosztották az országot, most meg aggódnak a pénzünkért. Azt csinálják, mint a kettős állampolgárságr ól szóló referendumnál. Riogatnak és megfigyelnek minket. Hogy mennének már a pénzük után a jó offshore-ba!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.