Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
Mától a Parking Kft. üzemelteti a fővárosi parkolóhelyeket Nyomtatás E-mail
2011. január 03.

A Parking Kft. üzemelteti mától a fővárosi parkolóhelyeket, más forgalmasabb utak mellett például a Nagykörúton és az Andrássy úton. A fővárosi tulajdonú cég frissen képzett parkolóőröket alkalmaz, akik már sárga zacskókban helyezik majd ki a fizetési felszólításokat a feledékeny autósok kocsijára.

 

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a napokban az MTI-nek nyilatkozva azt közölte, hogy a fővároshoz kerülő parkolóhelyeken továbbra is érvényesek lesznek a korábban kiadott parkolókártyák, és a készpénz mellett továbbra is lehet majd mobiltelefonon fizetni.

 

Január 3-tól a VI., a VII., a VIII., a IX., és a XIII. kerület fővárosi kezelésben lévő útjain a várakozóhelyek üzemeltetését a 100 százalékban fővárosi tulajdonú Parking Kft. a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft.-től veszi át.

 

A változás alig érinti az autósokat, mert az eddig is használt parkolóórák ugyanabban a rendszerben működnek, ahogy korábban, és a díjszabás sem változik, csak a parkolójegyeken a cégnév, valamint az ügyfélszolgálat címe. (Az iroda a III. kerületi Lajos utca 48-66. szám alatt működik hétfőtől.)

 

A Rend a Parkolásban! című tájékoztatóban egyebek mellett az olvasható, hogy a cég által üzemeltetett területen "türelmi idő illeti meg az autóst". Utal a fővárosi rendeletre, amely szerint egy órán belüli jegyváltás esetén a türelmi idő 5 perc, míg egy órán túli jegyváltásnál 15 perc.

 

A pótdíj összege - 15 napon belüli befizetés esetén - 13 vagy 15 órányi parkolási díjnak felel meg (attól függően, hogy este 6 vagy 8 óráig tart a díjfizetési időszak). Ha ennél később egyenlítik ki a bírságot, akkor a pótdíj 41 órányi parkolási díjat jelent.

 

A méltányossági idő az ellenőrzéstől számított öt naptári nap lesz; ez idő alatt lehet bemutatni az érvényes parkolójegyet a Lajos utcai ügyfélszolgálaton. A változásokról a Parking Kft. szórólapokon és a parkolóautomatákon elhelyezett ismertetőkön tájékoztatja az autósokat.

 

Vitézy Dávid a fővárosi üzemeltetésbe kerülő parkolással kapcsolatban azt hangsúlyozta: húsz év után most először folynak be a parkolási bevételek a fővárosi önkormányzat saját cégéhez. Az igazi változást az jelenti majd, hogy a parkolási pénzek nem különböző "átláthatatlan struktúrákon, magánüzemeltetőkön keresztül vándorolnak", hanem közvetlenül a főváros 100 százalékos tulajdonában álló céghez kerülnek majd - fűzte hozzá.

 

A budapesti parkolás üzemeltetésébe januártól új szereplőként a IX. kerületi utcákban (ugyancsak a BÖP Kft. helyére) belép a Ferencvárosi Parkolási Kft. A cég hétfőtől, a városrészben új eszközként, kerékbilincset is használ majd a tiltott helyen parkoló autóknál.

 

 

(mti.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.