Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 82 vendég böngészi
Százhalombattára került az Újpest Család Vándorkupa Nyomtatás E-mail
2011. január 04.

Több mint nyolc évvel ezelőtt, 2002 decemberében rendezték meg először az első Újpest Család Vándorkupát a Megyeri úti műfüves pályán. A lila-fehér szurkolók körében csak „ÚCSK”-ként emlegetett torna 2010-es kiírására már az újév első vasárnapján, 2011. január 2-án került sor az 1885.hu-Újpest Szurkolói Portál szervezésében.

 


Wintermantel Zsolt adja át a díjakat

 

Az év első vasárnapján tizenhat csapat, közel százhatvan játékosa és nagyjából ugyanennyi Újpest-szurkoló vette birtokába az Újpest Futsal Club otthonául is szolgáló, angyalföldi Láng Sportcsarnokot. A kupa az eddigi években a Szusza Ferenc Stadion mellett található műfüves edzőpályán zajlott, de a rendezők – megelégelve az elmúlt évek mostoha időjárási körülményeit – ezúttal inkább tető alá vitték az eseményt.

 

A tizenhat induló együttes között természetesen az idősebb és fiatalabb lelátói csoportok is képviseltették magukat, de újra részt vett a kupán a hölgyekből álló Viola Girls csapata és az Újpest FC több munkatársát is „bevető”, címvédő Árpád Népe is.

 

A klubot nem csak a stáb tagjai képviselték játékosként, hanem az Újpest FC B kapitánya, Privigyei Ádám és csapattársa, Kovács Imre is, akik játékvezetőként segítették a szervezők munkáját.

 

A sorsolás után négy darab négyes csoportban kezdték meg a küzdelmeket a résztvevő csapatok, és már a torna első szakaszában olyan meghatározó szurkolói csoportok csaptak össze egymással, mint például a Viola Kaos és az MCMXCII ULTRAS vagy éppen az Ultra Viola Bulldogs és a Panthers.

 

Mind a négy negyeddöntő nagyon szoros mérkőzést hozott, hiszen a Viola Kaos és az Angol Brigád is csak egy góllal bizonyult jobbnak a Korps-nál és a Solo Ultrasnál, az AlcoHoolics és az Árpád Népe pedig csak büntetőkkel győzte le az UVB-t és a fiatal Futsal-szurkolókat.

 

Az elődöntőkből a címvédők és a százhalombattai AlcoHoolics tagjai kerültek ki győztesen, így a harmadik helyért a Viola Kaos és az Angol Brigád harcolhatott, a bronzérmet végül az „angolok” szerezték meg, kétgólos győzelmet aratva a torna végére kicsit elfáradó Kaos ellen.

 

A döntőben az 1-1-re végződő csoportmeccs után újra találkozott egymással az Árpád Népe és az AlcoHoolics csapata. A játékosok a rendes játékidőben megismételték korábbi eredményüket, a döntés tehát a büntetőkre maradt. A vonalról a Szusza Ferenc Stadion B-teraszán „székelő” százhalombattai lilák bizonyultak jobbnak, az AlcoHoolics tehát első alkalommal vihette haza egy évre az Újpest Család Vándorkupát.

 

A díjátadás feladata igazán illusztris vendégekre „hárult”, hiszen a játékosok kerületünk polgármesterétől, Wintermantel Zsolttól, valamint az Újpest FC sportigazgatójától, Kovács Zoltántól vehették át a vándorkupát és az érmeket a végig remek hangulatban végigfocizott vasárnap végén, melynek folytatása a rendezők ígérete szerint már idén nyáron következik.

 

 

(Greg-1885.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.