Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 62 vendég böngészi
Össztűz Nyomtatás E-mail
2011. január 06.

 

Mindeddig remekül titkolta a félig magyar származású francia elnök, milyen jól beszéli nyelvünket. Sőt, nemcsak jól beszéli, de még az új médiatörvényhez hasonló, számunkra is alig érhető jogi szövegeket is bármikor lefordítja szóvivőjének. Aki aztán a súlyos szavakat hallva indul is pulpitusához, hirdetni, hogy Európa ellen tört Orbán Viktor kényuralma, és mindjárt vége a demokrácia szent eszméjének.

 

(Azt véletlenül sem feltételezzük, hogy idegen nyelvű változat híján valamely honfitársunk játszotta a tolmács szerepét. Demokraták, ébresztő!) Majd Francois Baroin összeszedi a papírjait, az asztalhoz ütögetve szép rendbe sorakoztatja a lapokat, és hazaindul. Közben azért még beugrik az egyik útjába eső Auchan áruházba, de az is lehet, hogy Corába, és jól bevásárol. Kedélyesen elbeszélget a pénztárosokkal, és arra gondol, mi lesz, ha holnap már ezeknek a derék párizsi asszonyoknak sem lesz munkájuk Orbán Viktor miatt. Hiszen a Magyarországon munkahelyeket teremtő, adót fizető, ezt az elmaradott országot – ahol a főnök családja sem bírta – mindig is önzetlenül segítő multik és bankok most fizethetik a nagy sarcot, amit kirótt rájuk. Mire föl? Hogy ezután nem helyezhetik biztonságba párizsi számláikon a kemény munkával, magas minőséggel, a bennszülött dolgozókat mindig megbecsülve megkeresett nyereséget? Az utolsó centig? (De ezt már nagyon halkan gondolja magában.) Mit képzelnek ezek? S nyíltan nem is támadhatjuk emiatt őket, mert a különadóért a mi népünk is rajong! Baroin ekkor földhöz vágja papírjait, majd nyugtázza, ha fel is vette egy kamera, a főnök akkor sem fogja engedni, hogy a jelenetet leadják a tévében. És Werner Hoyer német külügyi államtitkár közben ugyanígy tesz az egyik berlini Lidlben.

 

Frau Merkel és Monsieur Sarkozy eddig boldogan mosolygott Orbán Viktor mellett, és mondott olyanokat, hogy mindenben egyetértenek vele, meg hogy támogatják a programját. És mi sem bántottuk őket azért, mert a kancellár asszony kormánya a magyarországinál sokkal súlyosabb bírságokat helyezett kilátásba a sajtóval szemben, vagy mert Sarko példátlanul centralizálta és baráti kézbe játszotta a francia médiát.

 

De most valami megszakadt. Vajon miért? Akármennyit törjük a fejünket, nem tudunk másra gondolni, mint hogy bizony csakis az üzletről lehet szó. Amiben, ugye, nincs barátság. Arról, hogy a nagy német és francia vállalatok érdekeit bármi áron védeni kell, még ha emiatt le is fagy az a mosoly. A hatalmas profitot lenyelő bankok, multik különadóztatása miatt direkt módon hiába ütnék a magyar kormányt, nem fájna neki. Tudja ezt jól Baroin és Hoyer. Szélsőségesnek sem nevezhetik, az már unalmas. Marad a valóban rosszkor megalkotott médiatörvény, amitől most retteghet egész Európa. S amivel gyengíthető a Fidesz. Feleleveníthették régi kapcsolataikat kiszolgált diplomatáink, a Nyugatról mindig, 1990 előtt is „hitelesen” tudósító, ma is aktív újságíró kollégák is, és kellemes vacsorák mellett elmagyarázhatták a kinti megmondóembereknek, hogyan szűnt meg Magyarországon a sajtószabadság. Ebben ők mindig is jók voltak. A kormányzati kommunikáció alakítói viszont képtelenek jól reagálni az össztűzre, kapkodnak, olyannak tűnnek, mint akik nem értik a sajtó működését. Ezért aztán sokkal rosszabb képet mutatnak a kormányzásról kifelé, mint amilyen az valójában. S rágjuk a semmit hetek óta.

 

Persze 2009 első fél évében, amikor a franciák után a csehek vették át az elnökséget, Sarkozy akkor is megszólalt. Azt üzente a foszladozó prágai kormánynak, ha nem megy nekik, ő szívesen folytatja a munkát. Párizs most keményebb partnerrel találta szembe magát. Magyarországon a kormány stabil, és ha jól szerepelünk a következő fél évben, ázsiónk sokat javulhat. Megerősödhetünk. S ez az, ami a nálunk nagyobbaknak a legkevésbé sem érdeke.

 

 

(György Zsombor - mno.hu)

 

 

Hozzászólások

 
0 #6 sagrafa 2011-01-12 10:27
Emlékeztetni szeretném a Tisztelt véleményalkotók at a helyi polgármasteri választások előtt a póstaládákban landoló ingyen újságra amely tele volt csúsztatással, nemtelen támadással, gyűlölködéssel... Csak azt nem lehetett tudni, hogy ki adta a nevét a förmedvényhez. Ez lenne az etikus újságírás ?
Kiss Imre barátunknak pedig üzenem alapvetően félreért valamit nem mi támadunk - minket támadnak ! Mégcsak nem is ellenszenvből, egyszerű konc és befolyásféltés áll a dolog mögött. Nekem személy szerint semmi bajom a felsorolt nációkkal sőt, de megkövetelem hogy tartsák tiszteletben a szuverenitásunk at !
 
 
0 #5 Hübler János 2011-01-11 13:13
Nem ismerem részleteiben az új média törvényt,de minden képen egyetértek a szigorítással,h ogy ne lehessen felelőtlenül( sem az írott,sem az elektrónikus sajtóban, sem a rádíókban,sem a TV-k ben) felelőtlenül hazudozni, az embereket félrevezetni.
 
 
0 #4 Koviubi 2011-01-07 16:04
A háborúba való belépést az igazságtalan Trianon-i békeszerződés váltotta ki. A németek hadüzenet nélkül támadtak.
 
 
0 #3 Nyelvőr 2011-01-07 15:45
Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége /szovjetúnió/
Európa főldrész, kontinens./európa/

A Marxizmus Leninizmus Esti Egyetemen nem oktathattak helyesírást, mert azt még általánosban kellett volna megtanulni. És lehet nyugodtan kritizálni másokat, mert ugye itt nincs demokrácia nyelvtanár úr!

És nem vagyok a barátod!
 
 
0 #2 Humanoid 2011-01-07 09:33
Kedves Kiss Imre!
Szokatlan és furcsa, ugye? A kormányunk nem hódol be az első szóra, nem rogyik térdre a többi ország vezetői előtt, hanem megpróbálja Magyarország érdekeit mindenáron kiharcolni az unióban. Gyurcsányék korszakában ez a virtus ismeretlen volt, mert egy töketlen, behódoló, önérdekektől vezérelt, degenerált kormányunk volt. Jobb lesz megszokni önnek is, hogy ennek a korszaknak vége. Hadd idézzem a nagy vezért: "Akinek nem tetszik, el lehet menni" ;-)
 
 
0 #1 Kiss Imre 2011-01-06 17:30
Igazatok van igazmagyar barátaim, ti magyarabbak vagytok a magyaroknál, ti vagytok a nemzet, ha ti nem lennétek, hová is lenne az öntudatunk??
Támadjatok neki egész európának, mindenki hülye, mutassátok meg, ha kell nekitámadunk a németeknek, franciáknak, luxemburgiaknak , cseheknek, lengyeleknek!
Az amerikaiak, akik rosszat írtak vezér elvtársról és hazánkról, ők is csak rohadt kommunisták. Őket is támadjátok meg, mutassátok meg nekik a magyar virtust. Nem számítanak a devizahitelesek sem. A magyar jobboldal már hadat üzent a szovjetuniónak is 1943-ban, most eljött az ideje, támadjuk meg az egész rohadt nyugati demokráciát!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.