Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 81 vendég böngészi
Wintermantel Zsolt Újpest kiválóságait köszöntötte Nyomtatás E-mail
2011. január 10.

Több mint száz újpesti hírességet köszöntött újév alkalmából Wintermantel Zsolt. A polgármester bejelentette, kezdeményezi a Semsey Aladárról elnevezett Újpesti Életműdíj megalapítását, és javasolja, hogy első alkalommal Derce Tamás korábbi polgármester kapja meg.

 

Wintermantel Zsolt köszönti a vendégeket

 

Hagyományteremtő szándékkal köszöntött Wintermantel Zsolt polgármester több mint száz újpesti hírességet, köztük művészeket, sportolókat, elismert szakembereket az Újpesti Polgár Centrumban. A polgármester kiemelte, az újévi köszöntés valamennyi, a kerületért sokat tevő újpestinek szól, idén a leghíresebbek meghívására volt lehetőség. "Természetesen biztosan nem lehet ma mindenki itt, akire az újpesti közösség büszke lehet, ezért a köszöntés szóljon azoknak is, akik ma nincsenek itt, de itt lenne a helyük" - hangoztatta a polgármester.

 

Nagy István alpolgármester is jelen volt

 

Mint fogalmazott, a politika elsődleges és legfontosabb célja, értelme a közösségépítés, ez egy polgármester legfőbb feladata és kötelessége. "Minden közösségnek szüksége van egészséges öntudatra és büszkeségre, arra, hogy ezt időről-időre meg is élje. Kire vagy mire lehetne egy közösség mindenekfelett büszke, ha nem saját kiválóságaira?! Azokra a tagjaira, akikre felnézhet. A mai, hagyományteremtő összejövetelünk célja éppen ez: újév első napjaiban illendő köszönteni azokat, akikre mi, újpestiek leginkább büszkék lehetünk."

 

Derce Tamás a vendégek között

 

Emlékeztetett arra, ahogyan az ország, Újpest is nagyon komoly gazdasági, pénzügyi nehézségekkel küzd - ennek okai ismertek. A súlyos gondokat megoldani, a közös célokat megvalósítani csak nagyon erős összefogással van esély. "Én mindenekelőtt abban számítok Önökre, hogy segítsék megőrizni, erősíteni az összefogást, az újpesti közösséget" - szólt a meghívottakhoz a polgármester.

 

Wintermantel Zsolt úgy folytatta, a közösségi érzés erősödéséhez az is hozzátartozik, hogy méltó módon ismerjék el azoknak a teljesítményét, akik különlegesen hosszú időn át, meghatározó módon alakították Újpest életét. "Ezért itt szeretném, Újpest kiválóságai előtt, ünnepélyesen bejelenteni, hogy még az év első hónapjában javasolni fogom a képviselőtestületnek a Semsey Aladár Újpesti Életműdíj megalapítását, amelyet Újpest önkormányzata azoknak ítél oda, akik hosszú éveken, évtizedeken át szolgálják kiemelkedő módon városunk fejlődését. Szintén javasolni fogom, hogy a Semsey Aladár Újpesti Életműdíjat első alkalommal dr. Derce Tamás polgármester úrnak adományozza az Önkormányzat, aki 20 éven keresztül vezette sikeresen és példamutatóan városunkat" - jelentette be a polgármester.

 

Wintermantel Zsolt szavait nagy taps fogadta, majd társaságában egy pohár pezsgővel koccintottak az újpesti kiválóságok. Ezt követően a polgármester állófogadás keretében vendégelte meg a köztiszteletben álló személyiségeket.

 

 

(ujpest.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.