Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 37 vendég böngészi
A büntetések súlyosbítását kérte az ügyész a Zuschlag-ügyben Nyomtatás E-mail
2011. január 11.

 

A büntetések súlyosbítását kérte a vádlottakkal szemben perbeszédében Horányi Miklós, a vádat képviselő fellebbviteli főügyész a Zuschlag-ügy másodfokú tárgyalásán a Szegedi Ítélőtáblán.

 

A cselekmények tárgyi súlya, a vádlottak személyének társadalomra veszélyessége, s a súlyosbító körülmények nyomatéka miatt az ügyész azt indítványozta, a táblabíróság hosszabb tartamú büntetéseket szabjon ki és a szabadságvesztést a vádlottaknak fegyházban kelljen letölteniük. Horányi Miklós kérte azt is, hogy a bűnszervezetben történt elkövetést a bíróság az ítélet rendelkező részében tüntesse föl.

 

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2010. március 31-én Zuschlag Jánost folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt első fokon nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. A vádlottak közül héttel szemben egy év négy hónap és öt és fél év közötti végrehajtandó börtönt szabott ki a bíróság, három embert felfüggesztett börtönre, négyet pénzbüntetésre ítélt, egy vádlottat felmentett. Az indoklás szerint az egykori szocialista politikus és társai részben fiktív civil szervezeteket felhasználva szabálytalanul költöttek el több mint 72 millió forint közpénzt. Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a pénzt a kiskunhalasi MSZP-alapszervezet működtetésére fordították.

 

A táblabíróság dísztermében kedden kezdődött pert élénk sajtóérdeklődés kíséri. A tárgyalást szerkesztőségenként egy előzetesen akkreditált újságíró követheti nyomon a helyszínen; a terem korlátozott befogadóképessége miatt vádlottanként egy családtag lehet jelen. A tárgyalás elején Maráz Vilmosné tanácsvezető bíró kiküldte a teremből a fotósokat és operatőröket, hogy zavartalanul folyhasson a per.

 

 

(mti.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.