Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 45 vendég böngészi
Martonyi: Nem tudjuk elfogadni az országunk sértegetését Nyomtatás E-mail
2011. január 12.

Martonyi János külügyminiszter a médiatörvényről tárgyalt egész nap Brüsszelben, s a vitában azzal érvelt, hogy a magyar vezetők szerinte többet tettek a demokrácia és jogállamiság megvalósulásáért, mint más országok vezetői. A miniszter kijelentette: "nem tudjuk elfogadni az országunk sértegetését".

 

"Magyarország és vezetői személyesen is többet tettek a demokrácia és a jogállamiság megvalósulásáért, mint bármely más európai állam elöljárói" - mondta Martonyi János külügyminiszter Brüsszelben a médiatörvény miatt Magyarországot ért támadásokra reagálva, miután az Európai Parlament vezetőivel tárgyalt.

 

A Bruxinfo szerint a külügyminiszter azt mondta, hogy "nem tudjuk elfogadni az országunk sértegetését", de a jogszabály miatti kritikákat meghallgatja a kormány és a módosítására is kész.

 

Martonyi János a Bruxinfo szerint egész nap az Európai Parlament frakcióvezetőivel, magyar képviselőkkel és szakbizottságok szakértőivel tárgyalt, amely megbeszélések középpontjában a médiatörvény állt. A külügyminiszter szerint sok bíráló pozitív irányban meglepődött, miután ismertette a törvény egyes részleteit, amely szerinte azt bizonyítja, hogy a kritikák egy része a jogszabály nem kellő ismeretéből fakad.

 

"Nem lesz árukapcsolás" - mondta a sajtótájékoztatóján a külügyminiszter, ami azt jelenti, hogy a korábban bejelentett alapszerződés-módosítás és a gazdasági kormányzás új szabályait nem teszik egymástól függővé. A gazdasági kormányzás kialakítása az Unió tagállamainak adósságválságai miatt vált szükségessé, ugyanakkor a miniszter szavai szerint el kívánják kerülni, hogy a kemény alkufolyamat az alapszerződések módosítását veszélyeztesse.

 

 

(origo.hu)

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.