Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 50 vendég böngészi
Aranycipőt adott át Wintermantel Zsolt a legjobb újpesti játékosnak Nyomtatás E-mail
2011. január 18.

Az Újpesti Futsal Club idén is megrendezte a tavaly nagy sikert aratott Újpesti teremfoci Gálát az angyalföldi Láng Sportcsarnokban. A számtalan futsalos mellett sztárvendégek is gazdagították a programot. Pályára lépett többek között az újpesti hokisok öregfiúk csapata, és az Újpest Család Kupa válogatottja is.

 

A rendezvényhez kapcsolódott az UTE-Cső-Montage NB I-es futsal rangadó is, amely előtt kerületünk polgármestere, Wintermantel Zsolt köszöntötte az elmúlt esztendő legjobb újpesti játékosát.

 

Wintermantel Zsolt Aranycipőt ad át Tvaruska Attilának
Wintermantel Zsolt Aranycipőt ad át Tvaruska Attilának

 

A program keretében az első osztályú utánpótlás bajnokság csapatai csaptak össze, parázs jelenetekkel tarkított találkozókat láthatott a közönség az U15-ös és az U 19-es korosztály meccsein. Az Újpest ellenfele a Vasas, a Gyöngyös és a Csömör voltak. Az sztárok mérkőzésén az újpesti hokisok között kergette a labdát több legendás jégkorongozó is. Ancsin János, Pék György és Baróti Zsolt bebizonyította, hogy jó barátságban vannak a focilabdával is. Amikor az öregek pihentek, a káposztásmegyeri apró futballisták lepték el a pályát, s vérre menő küzdelmet folytattak a gólokért.

 

- Fantasztikus volt látni a rengeteg résztvevőt - mondta Borsche Gábor, az UTE szakosztályvezetője. - Bíztunk a sikerben, szervezőink munkáját dicséret illeti. Azt tudtuk, hogy nagyon népszerű a futsal, de arra nem számítottunk, hogy szinte egész nap teltház lesz a csarnokban. Nekem a picik tetszettek a legjobban, öröm volt látni, mennyire csillog a szeműk, milyen boldogok voltak, hogy ennyi ember előtt futballozhattak.

 

- A program része volt az UTE-Cső-Montage NB I-es rangadó. Nagyon drukkoltunk, de sajnos kevés volt.

 

- Már a találkozó előtt is azt mondtam, egygólos különbséggel nyer az egyik csapat. Sajnos, ezúttal nem nekünk kedvezett a szerencse, az utolsó másodpercekben bekapott góllal elúszott a meccs. Ezzel együtt dicséret illeti a csapatot, aki a pályán volt mindent megtett a győzelemért.

 

A mérkőzésre megérkezett Újpest polgármestere. Nem csak szurkolt, hanem egy kellemes kötelességének is eleget tett. Wintermantel Zsolt Aranycipőt adott át a tavalyi év legjobb újpesti labdarúgójának, Tvaruska Attilának.

 

A polgármesterrel a találkozó előtt beszélgettünk.

 

- Polgármester úrról elmondhatjuk, hogy imádja a sportot, hiszen az elmúlt időben szinte nem volt olyan sportesemény, ahol ne találkoztunk volna.

- Igyekszem mindenhol ott lenni. Ide különösen örömmel jöttem, hiszen pazar programot állítottak össze a rendezők. A legkisebbektől kezdve az igazi profikig bezárólag jobbnál jobb futballistákat és összecsapásokat láthatunk.

 

- Az apró futballisták vezetőjével is beszélgetett. Elárulja, miről esett szó?

- Nem titok, hogy az elnök úrral a jövő hétre megbeszéltünk egy randevút, mert azt gondolom, hogy az önkormányzatnak, a lehetőségeink arányában, kutya kötelessége segítséget nyújtani a fiataloknak. Megnézzük, hogy mivel tudjuk segíteni ezt a fantasztikus kezdeményezést, hiszen tudjuk, hogy a műfüves pályájukat önerőből hozták létre. A gyerekek adják ma már az Újpesti Futsal Club utánpótlását. Úgy gondolom, megérdemlik a segítséget.

 

- Újpest sportos kerület és sportos a polgármester is…

- Sportszerető a polgármester, de korábban magam is sportoltam az Újpest színeiben. Sajnos mostanság a rendszeres sportra kevés időm marad, de ilyenkor mindig nagy a lelkesedés, azután a hétköznapok elsodorják az akaratot. Ennek ellenére azt javaslom - ha tehetek ilyet -, senki se hagyja, hogy elsodorja az élet, mert egy kis sportolásra mindenkinek szüksége van.

 

 

(ujpest.hu - Gergely Gábor - Fotó: Újpesti Futsal Club)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.