Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 46 vendég böngészi
Orbán Viktor miniszterelnök felszólalása az Európai Parlamentben (videókkal) Nyomtatás E-mail
2011. január 19.

Amikor megtámadják Magyarország demokratikus elkötelezettségét, akkor nekem alkotmányos kötelezettségem, hogy megvédjem az országot. Ebben nem ismerek kompromisszumot. Meg is fogom tenni - szögezte le Orbán Viktor újságírók előtt Strasbourgban. Mint fogalmazott, mindezt a józan ész alapján fogja megtenni.

 

A magyar kormányfő elégedett volt az EP strasbourgi plenáris ülésének stílusával. "Sokkal rosszabbra számítottam. Arra is fel voltam készülve, hogy a Parlament fele kivonul" - jegyezte meg Orbán Viktor, kiemelve: a magyar elnökség programját még a leghevesebben támadók is támogatták. Hozzáfűzte azt is, a médiatörvény esetében világos a menetrend: először a bizottság ír egy levelet, melyben közli észrevételeit, amit a magyar kormány megfontol, majd ezt követően megkezdődik a konzultáció.

 

- Nem emlékszem olyan példára, mikor egy nemzet államfője azt mondta volna, hogy nemzeti hatáskörű kérdésben anélkül hajlandó változtatni, hogy büntetőeljárással erre rákényszerítenék - húzta alá a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor leszögezte azt is: számukra a médiatörvény nem presztízskérdés. "Ez nem szkander. Nem hiúság kérdése" - mondta, arra kérve a bizottságot, hogy vitassák meg, hol vannak a törvényben gondok. Mi az érveink erejében hiszünk - jegyezte meg.

 

 

 

 

Újságírói kérdésre reagálva kitért a médiatanács összetételére is. Kifejtette, demokratikus módon, a parlament kétharmados támogatásával választották meg, miközben más országokban a kormányfőnek van joga egyedül kinevezni a testület tagjait. Mint folytatta, Európában a kétharmados kormányzás szokatlan, nem lehetőséget látnak benne, hanem veszélyt.

 

Rámutatott arra is, hogy a magyar médiatörvény hatályban van. Mindezek ellenére a magyar újságokban a legbrutálisabb jelzőkkel illetik a kormányt és engem is, személyes becsületbe gázolva - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. Mint folytatta, mindezek ellenére senki sem indított erre eljárást, a törvény ugyanis erre nem ad lehetőséget. A kormányfő emlékeztetett: az előző sajtótörvényt még 1986-ban az egypártrendszer idején alkották, melyben az újságírók védelme nem volt garantálva. a jelenlegi szabályozás nagyobb védelmet biztosít számukra.

 

Orbán Viktor kitért az EP-ben történt támadások egyikére. Mint fogalmazott, egy német képviselő azt közölte, totalitárius diktatúra van Magyarországon. Ilyen esetekben meg kell védenem a hazámat. Ebben nem ismerek kompromisszumot. Amikor megtámadják Magyarország demokratikus elkötelezettségét, akkor nekem alkotmányos kötelezettségem, hogy megvédjem az országot. Meg is fogom tenni - szögezte le.

 

(Fidesz.hu)

 

Hozzászólások

 
0 #5 Hivessy Béla 2011-01-24 15:28
Gratulálok, így MAGYAR MINISZTERELNÖK még nem állt ki értünk az elmult 150 évben.

Miniszterelnök úr a józan ész nevében sürgetem a HAZAI igazságtételt.

NEM az a baj 4-6 év alatt 4-ből 100 milliárd lett, hanem az hogy mindezt a nyilvánvaló HAZAÁRULÁS jutalmaként lehetett elérni. Ez csak egy köztudott és kiragadott példa. Van ilyen még "N" darab.

Mindenki előtt nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ez FŐBENJÁRÓ BŰN, NEM ELÉVÜLŐ és NEM MEGBOCSÁTHATÓ BŰN.

Kérem Miniszterelnök urat, ITTHON is ilyen határozottságga l védje érdekeinket. Sürgetem azért is mert ahogy távolodunk a választási győzelemtől, a redcsinálás pozitív propaganda értéke könnyen negatívba fordítható. Az Ön politikai ellenségei, nem ellenfelei, meg fogják tenni ezt habozás nélkül.

Ezek az ellenségek az erős új Magyarország esküdt ellenségei és nem fognak könyörülni ha a sors úgy hozza hogy megint felül kerekednek......
 
 
0 #4 koviubi 2011-01-22 16:18
Napok óta egész Európa tapasztalhatja, milyen is a honi köpködők serege, milyen árulkodó és gyalázkodó az MSZP. Ha már építeni nem voltak képesek az elmúlt nyolc évben, legalább állnának csendben félre, hogy ne zavarják a romokon építkezőket munkájukban. Basáskodásuk alatt elkövetett bűncselekmények gyanújával naponta viszik el bilincsben elvtársaikat, de ők szégyenérzet helyett még tovább gyalázzák országunk vezetőit, és keltik hazánk rossz hírét.
Katasztrófa amit a nemzet ellen elkövetnek.
 
 
0 #3 Süttő G. Ildikó 2011-01-21 12:37
Nagyon szorítok a Miniszterelnökü nkért! Az az áldatlan harc amelybe megválasztása óta bele kényszerítik méltatlan és sunyi ellenfelei -határokon kívül és belül- félő, hogy idő előtt felőrlik. Remélem nem így lesz, hiszen az ország kétharmada áll egy emberként mögötte és drukkol a sikeréért amely mindannyiunk sikere lenne akik ebben az országban a tisztesség oldalán állunk.
Hajrá Orbán Viktor hajrá Magyarok !
 
 
0 #2 Bíró Sándor 2011-01-20 15:11
Orbán Viktor és kormánya az egyetlen kiutat választotta ahhoz, hogy az országot és Európát is kihúzza ebből a nagyon nehéz helyzetből, melyet az előző vezetők alkalmatlansága , sőt bűnei és ezzel párhuzamosan a természeti csapások jelenléte okozott és okoz ma is. Orbán miniszter elnöki beszéde az európai parlamentben is nagy tetszést aratott .Mi állampolgárok hálásak lehetünk a sorsnak, hogy ilyen nagyszerű emberek vezetik az országot. Sajnos az újságok és az elektronikus hírszolgálatok még mindig eléggé visszafogottan írnak róluk. Többet érdemelnek még ha lassúnak is tűnik például a felelősségre vonás.
 
 
0 #1 Révész István 2011-01-19 22:54
Végignéztem a videókat és nem térek magamhoz. Orbán miniszterelnök úr egy sebzett medve erejével harcol a sok nyugati rettegővel, megmondóval. Kiáll hazája mellett, kiáll az emberekért, kiáll elvei mellett úgy, ahogyan a baloldali politikusoktól soha nem láttam. Minden szavával az országa érdekeit képviseli, nem a saját és holdudvara gazdagodására fordítja a hatalmát. Sok sötét baloldali elégedetlenkedő itthon azt képzeli, hogy ha egy német vagy francia képviselő mond valamit, akkor az biztos, hogy igaz és úgy is van csak azért mert ő egy nyugati demokrácia egyik képviselője. Ott is vannak az itthoni ballib emberek megfelelői, pontosan ugyanazokkal az érdekekkel. Még jó, hogy pont úgy támadják a rendteremtésre irányuló kezdeményezések et. Minden tiszteletem a miniszterelnök úré és köszönöm, hogy ilyen vehemenciával és határozottan képviseli hazánkat az eu. parlamantben is. Remélem soha nem tudják megtörni ezt a lelkesedést és lendületet a ballib rettegők. A legjobbakat miniszterelnök úr!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.