Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 97 vendég böngészi
MSZP-s kommunikációs anyag próbálta lejáratni a kormányt Brüsszelben Nyomtatás E-mail
2011. január 27.

 

Egy, a Magyar Nemzet birtokába került, angol nyelvű háttéranyag arra enged következtetni, hogy az MSZP-sek adtak muníciót Orbán Viktor miniszterelnök ellen, aki egy hete mutatta be soros elnökségi programját az Európai Parlament előtt.

 

A lap szerint a hazánk lejáratását célzó felkészítő anyag érvei köszöntek vissza az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése tegnapi strasbourgi ülésén, ahol a magyar demokrácia helyzete volt a téma.

 

Levelükben a szocialisták arra hívják fel európai parlamenti kollégáik figyelmét, hogy a magyarországi választások után az Orbán-kormány gyengítette a demokratikus intézményeket, korlátozta az Alkotmánybíróság jogköreit, gúzsba kötötte a független Költségvetési Tanácsot, pártkatonákat helyezett kulcspozíciókba, köztük Schmitt Pál államfővé, illetve Polt Péter legfőbb ügyésszé történő kinevezését említik.

 

A Fidesz kétharmados többsége által irányított parlament vitatott médiatörvényt fogadott el, most pedig a Magyar Nemzeti Bank kezét akarja megkötni, többek között úgy, hogy pártembereket delegálnak a jegybank monetáris tanácsába - olvasható a levélben.

 

Kifogásolják azt is, hogy "hazafias gazdaságpolitikája" érvényesítése érdekében az Orbán-kormány elutasította az EU, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank által dobott mentőcsomag felújítását, amely nélkül a magyar gazdaság összeomlott volna 2009-ben.

 

Az MSZP-sek a levélben ráerősítettek azon nyugati ellenérzésekre is, amelyek - alaptalanul - külföldellenességgel vádolják Orbánt. A magyarországi szocialisták ugyanis világossá tették: véteknek tartják, hogy a magyar kormány a "fősodratú európai ötletekkel" ellentétben máshogy képzeli el a válságkezelést, és nem veszi figyelembe az Európai Bizottság javaslatait az államháztartási hiány csökkentése kapcsán. További gond, adták külföldi politikai partnereik tudomására, hogy a magyar kormány megszorítások helyett válságadókat vezetett be olyan ágazatokban, ahol "elsősorban külföldi vállalatok tevékenykednek".

 

A Magyarországon ellenzékbe szorult baloldaliak azt is tudatták nyugati barátaikkal, hogy a kormány "államosította a nyugdíjrendszer második és magánpillérét".

 

Hazai szocialisták a médiatörvény kapcsán azt állították: a Médiahatóság által kivetett szankciók megtámadhatók a bíróság előtt, a bírságokat ez esetben is ki kell fizetni a hatóság által előírt határidőn belül, hacsak a taláros testület erre nézve nem engedélyez halasztást. Az igazság ezzel szemben az, hogy a bíróság nem csupán elhalaszthatja a fizetési kötelezettség határidejét, hanem meg is semmisítheti a hatóság döntését.

 

Figyelemreméltó, hogy az MSZP tegnap bejelentette: Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke nem tudta bizonyítani huszonnégy órán belül azon "alaptalan rágalmait", amelyek szerint a magyarországi szocialisták állnak a nemzetközi lejárató kampány mögött. Az MSZP ezért a következő napokban meg fogja tenni a megfelelő lépéseket.

 

(Fidesz.hu)

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.