Névnap

Ma 2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
szeptember
H K Sz Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 46 vendég böngészi
Nem mentek el a szocialisták az általuk összehívott vitára Nyomtatás E-mail
2011. január 27.

Bohózatnak minősítette a magyar demokrácia működéséről az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésében szerda délután lefolytatott vitát Braun Márton, a magyar ET-delegáció fideszes vezetője arra hivatkozva, hogy a napirendi pontot kezdeményező szocialista pártcsaládból két felszólalón kívül senki sem vett részt a vitában.

 

Braun Márton, aki Strasbourgból telefonon nyilatkozott az MTI-nek, elmondta: a tényfeltáró vitát a szocialista pártcsoport kezdezményezte, de a szocialista előterjesztőn és a szocialista vezérszónokon kívül más szocialista nem vett részt benne. A magyar képviselő szerint ezért is elgondolkodtató, mennyire volt valós érdeklődés a vita iránt a szocialista pártcsoporton belül.

 

Braun Márton szerint a vita kulcsüzenete a médiatörvény volt, de úgy vélte, a többség elfogadta azon érvelésüket, hogy az Európai Bizottság már átnézte a médiatörvényt és magyar részről dolgoznak annak kijavításán.

 

Braun Márton kettős mércét lát abban, hogy a két szocialista felszólaló egyaránt felemlítette a Fidesz-KDNP kétharmados választási győzelmét, amely - úgymond - túlhatalomhoz vezet. A képviselő megjegyezte: nem változott a magyar választási törvény, a Fidesz-KDNP ugyanazon választási törvény alapján nyerte meg a választást, amellyel korábban a szocialista párt győzött, és akkor senki nem kifogásolta a választási törvényt.

 

Braun Márton elmondta azt is, hogy a Magyarországgal szembeni monitoring eljárásról - amelyet főként a svéd ET-delegáció jegyez - később születik döntés. A képviselő megjegyezte: az eljárást a vita előtt egy nappal kezdeményezték, prejudikálták a folyamat megkezdését. Braun Márton furcsállná, ha a házbizottság ezt támogatná, hiszen a vitában szinte kizárólag a médiatörvényt kritizálták, amelyet az Európai Bizottság szakértői szinten már átnézett. "Nem hiszem, hogy ha a politikusokból álló monitoring bizottság ezt átvizsgálja, sokkal okosabb lesz; inkább csak arra jó, hogy húzzuk az időt" - tette hozzá.

 

(mti.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.