Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 20 vendég böngészi
Feledékeny szocialisták - mi segítünk emlékezni Nyomtatás E-mail
2011. január 29.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere a képviselőtestület 2011. január 27-i ülésén javaslatot tett arra, hogy Dr. Vitáris Editnek címzetes főjegyzői címet adományozzon az önkormányzat. Bár ezzel az önkormányzat régi "adósságát" kívánta törleszteni, de ez nem zavarta a Trippon Norbert által vezetett újpesti MSZP frakciót. Feledékenységük és kétarcúságuk nem lepett meg senkit, minket sem. Ezúton szeretnénk segíteni az újpesti szocialista képviselőknek a tisztánlátásban és olvasóinknak is figyelmébe ajánljuk a 2007. január 18-i képviselőtestületi ülésről készült jegyzőkönyvet.

 

A jegyzőkönyvből világosan látszik, hogy az újpesti szocialista képviselő, Szalkai István a 4 évvel ezelőtti ülésen már javasolta a testületnek, hogy Dr. Vitáris Editnek adományozza az önkormányzat a címzetes főjegyzői címet. Igaz azóta eltelt 4 év, megváltozott az újpesti képviselőtestület összetétele, új polgármesete van Újpestnek, de az önkormányzat jegyzője azóta is Dr. Vitáris Edit, aki immáron 20 éve végzi kimagaslóan munkáját.

 

4 éve még maguk a szocialisták kezdeményezték az újpesti jegyző munkájának íly formában történő elismerését, most meg határozottan elutasítják azt. Azóta csak annyi változott, hogy nincs szocialista alpolgármestere a kerületnek és képviselőik száma is jelentősen csökkent a testületben. Erről a választók döntöttek a legutóbbi önkormányzati választáson, amit mint az országos politikában, itt Újpesten sem sikerül feldolgozni a tisztelt szocialistáknak. Emiatt támadnak minden olyan intézkedést, javaslatot, tervezetet, amit a Fidesz képviselőcsoportja nyújt be a testületnek.

 

Íme a 4 évvel ezelőtt történtek pontos jegyzőkönyve. Szerkesztőségünk kíváncsian várja az újpesti szocialisták magyarázatát. Vajon miért nem támogatták azt az előterjesztést, amit nem is olyan rég még ők bocsátottak szavazásra.

 

Jegyzőkönyvi kivonat 2007. január 18.

 

JEGYZŐKÖNYV

 

 

Készült a Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. január 18-án (csütörtökön ) 17.00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal (Budapest, IV. ker. István út 14. II. em.) dísztermében tartott üléséről.

 

Szalkai István:

Az elmúlt időszak viharos eseményeiről beszél, de reméli, hogy megkezdődik az alkotó munka. A Képviselő-testületnek van egy adóssága, amely nem csak a jelenlegi testületet, hanem az elmúlt 16 évben a testületben helyet foglalókat érinti.

Ezért a következőket terjeszti elő:

 

A közigazgatás eredményes működésének alapja, legmeghatározóbb tényezője a vezetői tevékenység. Dr. Vitáris Edit 1990. óta a Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának jegyzője.

Az eltelt több mint egy évtizedes jegyzői életpályát kiemelkedően magas szakmai színvonalú, "kiválóan alkalmas" minősítésű munkavégzés, igényes szakmai hozzáállás és precizitás jellemezte. Munkája során az ügyfelekkel, hivatali munkatársakkal szemben tanúsított emberi, vezetői magatartása példaértékű.

 

A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. tv. lehetőséget ad rá, hogy e tartósan kiemelkedő szakmai munkát érdemi, szakmai presztízst kifejező, megbecsüléssel együtt járó címmel lehet elismerni.

 

Javasolja a Képviselő-testületnek, hogy dr. Vitáris Edit jegyző asszony kimagasló munkájának erkölcsi és anyagi megbecsülése jeleként javasolja részére címzetes főjegyzői cím adományozását.

Elmondja, hogy előzetesen kikérte a Fővárosi Jegyzők Egyesületének véleményét, amely egyhangúlag pozitívan támogatta dr. Vitáris Edit jegyzőnek címzetes főjegyzői kinevezését.

 

Kéri a Képviselő-testületet a javaslat támogatására.

 

Dr. Derce Tamás:

Előterjeszti szavazásra a határozati javaslatot.

 

6/2007. (I. 18.) önko. hat.

A Képviselő-testület 6/2007. (I. 18.) számú határozatával úgy dönt, hogy Dr. Vitáris Edit részére, aki 1990. december 12-e óta a Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatal "kiváló minősítésű" jegyzője, tartósan kiemelkedő szakmai

munkájának elismeréseként címzetes főjegyzői cím adományozására tesz javaslatot.

 

A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy gondoskodjon a határozat végrehajtásáról úgy, hogy a vonatkozó rendelkezéseknek megfelelően tegye meg a szükséges intézkedéseket. (33 igen)

 

 

Dr. Vitáris Edit

jegyző

 

Dr. Derce Tamás

polgármester

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.