Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
Helyeslik az Európai Parlamentben a magyar prioritásokat Nyomtatás E-mail
2011. február 02.

A magyar EU-elnökség által megfogalmazott prioritások a nagyobb pártcsaládok részéről támogatást élveznek az Európai Parlamentben (EP), de az első elnökségi hónap értékelésére megkért szocialista politikus szerint a januárt sajnálatos módon beárnyékolta a magyar médiatörvény körüli vita.

 

Jerzy Buzek, az EP lengyel néppárti elnöke nagyon fontosnak nevezte Orbán Viktor két héttel korábban Strasbourgban elhangzott beszédét, amelyben a kormányfő ismertette az EP-vel a magyar elnökség fő célkitűzéseit.

 

"A munkahelyteremtés, a növekedés, az EU-bővítés, az energiaügyek, a jogalkotás, azon belül különösen a gazdasági kormányzás megvalósítását célzó jogszabályok meghozatala, továbbá a kisebbségek integrációja, különösképpen a romaügy, nos, mindezek valamennyiünk számára nagyon fontosak" - mondta Buzek. Hangsúlyozta, hogy a magyar elnökség igen jól tűzte ki a célokat. Azokat szerinte meg is lehet valósítani, de - tette hozzá - "mindez sok időt és sok munkát igényel". Mondandóját összegezve Jerzy Buzek hangsúlyozta, hogy derűlátó az elkövetkező hónapokat illetően.

 

Magyarország európai uniós elnöki tevékenységének első hónapját sajnálatos módon beárnyékolta a médiatörvény körüli vita - mondta az MTI-nek Hannes Swoboda, az Európai Parlament szocialista frakciójának elnökhelyettese. A legfontosabb szerinte ezért az lenne, hogy a törvényt kiigazítsák, továbbá "nyitott szellemű hozzáállással ültessék át a gyakorlatba". Ez esetben a magyar elnökség sikeres lehet - hangoztatta az osztrák képviselő. Swoboda szerint az elnökségi program fontos témákkal foglalkozik kiemelten.

 

Példaként külön említette a romastratégiát, a gazdasági kormányzást, valamint Horvátország uniós csatlakozásának ügyét. A szocialista frakció támogatja ezeket a törekvéseket, és "ha a módosításoknak köszönhetően kijutunk a médiatörvény árnyékából, a magyar nagyon jó elnökségnek bizonyulhat" - vélekedett.

 

(mti.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.