Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 111 vendég böngészi
Nemzeti konzultáció indul az új és végleges alkotmányról + videó Nyomtatás E-mail
2011. február 03.

Nemzeti konzultációt indít a jövő héttől a kormány az alkotmány előkészítésével kapcsolatban. A miniszterelnök Szájer Józsefet kérte fel az országos tanácskozás levezetésére - jelentette be Szijjártó Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Szíjjártó Péter

 

A nemzeti konzultáción mindenki lehetőséget kap arra, hogy elmondja véleményét Magyarország új és végleges alkotmányáról - mondta a miniszterelnök szóvivője. Hozzátette: Szájer József néppárti európai parlamenti képviselő már több alkotmányozást élt végig, így sok tapasztalatot szerzett e téren.

 

Szijjártó elmondta: Szájer József részletesen pénteken fog beszámolni egy sajtótájékoztató keretében arról, hogy elképzelése szerint hogyan fog zajlani a konzultáció. Azonban kérdésre válaszolva a politikus hangsúlyozta: az országos egyeztetés az alkotmányról olyan módon fog történni, ami lehetővé teszi az emberek minél szélesebb körének bekapcsolódását a folyamatba.

 

Magyarország megújul

 

Orbán Viktor hagyományos országértékelő beszédével kapcsolatban a szóvivő kiemelte: 2011 a megújulás éve lesz hazánkban, ezért még fontosabb, hogy Magyarország hangja kifejezésre jusson. Ennek érdekében várják, hogy az emberek tegyék fel kérdéseiket, és nyilvánítsák ki véleményüket, gondolataikat. Ezt a miniszterelnök Facebook-oldalán, illetve az orbanviktor@orbanviktor.hu és a miniszterelnok@me.gov.hu címekre eljuttatott leveleikben tehetik meg. Az évértékelő hétfőn lesz, a miniszterelnök a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületének felkérésére mond beszédet.

 

 

Biztonságban vannak a nyugdíjak

 

Szijjártó arra a kérdésre válaszolva, hogy elképzelhető-e, hogy a nyugdíjak csökkeni fognak, kifejtette: a nyugdíjkassza egyensúlya és átláthatósága garantálja, hogy ne részesüljenek kevesebb öregkori ellátásban az emberek.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.