Névnap

Ma 2018. január 23., kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 29 vendég böngészi
"Magyarország megújul" címmel tart évértékelőt hétfőn Orbán Viktor Nyomtatás E-mail
2011. február 03.

"Magyarország megújul" címmel mondja el hagyományos országértékelő beszédét hétfő délután a fővárosi Millenárison Orbán Viktor kormányfő - közölte Szijjártó Péter.

 

A miniszterelnök szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét, valamint "azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek a célja az, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz". A kormányfő ezért is választotta a "Magyarország megújul" címet országértékelőjének - tette hozzá.

 

A beszéd a jövőről is szól majd: Orbán Viktor sorra veszi a kormány, az ország előtt álló kihívásokat, és felhívja a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a nemzetközi gazdasági kihívásokból, illetve az előző kormányzatok rossz teljesítményéből adódnak - ismertette a szóvivő.

 

A mostani országértékelőt a kormányfő arra kívánja felhasználni, hogy "Magyarország hangja, vagyis az emberek véleménye jusson kifejeződésre". Ezért - folytatta Szijjártó Péter - csütörtöktől várják az emberektől azokat a felvetéseket, kérdéseket, amelyeknek megválaszolását szeretnék hallani az országértékelő beszédben. A kérdéseket egyrészt Orbán Viktor Facebook-oldalán, másrészt az orbanviktor@orbanviktor.hu címre várják.

 

Orbán Viktor a Facebook-közösséghez intézett, oldalára csütörtökön felkerült videoüzenetében - a szavai szerint elsősorban az ország jövőjéről szóló - országértékelés kapcsán arra kéri az embereket, hogy tegyenek fel kérdéseket, "legyen ez egy közös miniszterelnöki beszéd".

 

A miniszterelnök idén is a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja meg beszédét. Orbán Viktornak ez lesz a 13. országértékelője.

 

(mti.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.