Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 110 vendég böngészi
Orbán: Nincs idő várakozni! + videó Nyomtatás E-mail
2011. február 07.

 

2010 az összefogás éve volt; létrehoztuk a minden remény alapját elhozó változásokat, 2011-ben átszervezzük az országot, mikor új alkotmányos alapra helyezzük az országot, 2012 már az elrugaszkodás éve lesz, 2013 az emelkedésé, 2014 pedig a gyarapodásé, mikor megérezzük, erőfeszítéseinknek volt értelme - emelte ki Orbán Viktor hétfőn évértékelő beszédében a Millenárison.

 

Nincs időnk várakozni, és hálát adunk a Jóistennek, hogy idáig elhozott minket - jelentette ki Orbán Viktor, arra figyelmeztetve, hogy a mai valójában a 13. alkalom, hogy együtt lehetnek.

 

 

A határidő fontos, a terv is fontos, de a legfontosabb az, hogy a határidő és a terv ne szerepeljen egy mondatban - idézett egy politikai gondolkodót Orbán Viktor, kiemelve: ezt a politikai kényelmet, luxust, mi magyarok nem engedhetjük meg magunkat. Mint fogalmazott, világosan, kendőzetlenül kell beszélnünk arról, ami ránk vár, és a munkáról, amit el kell végeznünk, hogy legyen jövőnk. A kormányfő kitért a Facebookon közzétett felhívására is, mely szerint várja a kérdéseket és hozzászólásokat érvértékelőjéhez. Rengeteg tanácsot és kérdést kaptam az elmúlt napokban - jegyezte meg Orbán Viktor, aki szerint ez csattanós válasz arra az elméletre, mely szerint a magyarokból kiveszett a politika és közügy iránti érdeklődés.

 

Ez csak egy terv!

 

Ma már abban a helyzetben van Magyarország, a gazdaság, a kétharmados többség, a radikálisan átszervezett kormányzat, és én is, hogy képesek vagyunk választ adni a kérdésre - szögezte le Orbán Viktor. A miniszterelnök a részletekről szólva kifejtette: 2010 az összefogás éve volt; létrehoztuk a minden remény alapját elhozó változásokat, 2011-ben átszervezzük az országot, mikor új alkotmányos alapra helyezzük az országot, 2012 már az elrugaszkodás éve lesz, 2013 az emelkedésé, 2014 pedig a gyarapodásé, mikor megérezzük, erőfeszítéseinknek volt értelme.

Ez a terv - húzta alá a kormányfő, kiemelve, ez nem a szocializmus ötéves terve lesz. Ez csak egy terv - folytatta -, emberi terv, igaz, sokmillió magyar ember közös terve. Csak a mi közös akaratunk, elszántságunk és munkába vetett hitünk adja mögé a fedezetet - fűzte hozzá. Mint fogalmazott, a garanciát az a sokmilliós döntés adja, hogy ezt "végig fogjuk csinálni". Ez a terv egy lehetőség, az utolsó vagy az utolsó utáni, a sírból visszahozott, tíz körömmel kikapart lehetőség - hangsúlyozta.

 

A kormányfő ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a terv különbözik az elmúlt 8 év csúfosan megbukott reformterveitől, ami hátat fordított az embereknek és az igazságnak is. A hátrahagyott igazság és a mellőzőtt emberek összetalálkoztak, és példátlan önfegyelemmel, kétharmados lendülettel eltessékeltek a hatalmat - utalt a 2010-es országgyűlési választások eredményére a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor leszögezte azt is: a veszély nem múlt el, sőt, továbbra is a legkomolyabb aggodalmakra ad okot. Mint mondta, a jövőt nem lehet a sikerrel kezdeni. Nem kezdhetjük a disznóvágást a disznótoros vacsorával - jegyezte meg, kiemelve: mindennek megvan a maga rendje és ideje. - Bele kell törődnünk, és el kell fogadnunk, hogy a sikerhez vezető út a megújuláson és Magyarország átszerveződésén vezet. A megújulás újjászületés, küzdelem és küldetés.

 

A megújulás újjászületés

 

Mindenki, aki állt már sokáig fejen, tudhatja, amikor újra lábra áll, még jó ideig szédeleg, de aztán helyreáll az egyensúlya, újra megszokja, hogy a világ úgy van, mindig is úgy volt rendjén, ahogy most látja. A munkáért elismerés, a több munkáért több elismerés, magasabb bér, a törvénysértésért büntetés, az emberi méltóság megbecsüléséért pedig tisztelet jár - emelte ki Orbán Viktor.

 

A megújulás azt jelenti, hogy a fejéről a talpára állítjuk a magyar életet. A megújulás újjászületés, egy nemzet újjászületése. - hangsúlyozta a kormányfő. A tetemet sodorja az ár. Az élő mindig arról ismerszik meg, hogy képes úszni, ha kell az ár ellenében is. Akkor mondhatjuk, hogy a nemzet újjászületik, amikor hosszabb sodródás után ellenállhatatlan erővel veszi kezébe a jövőjét és saját képére kezdi formálni. Újjászületés az, amikor egy nemzet a saját erőforrásait, nemzeti hagyományait, történelmének dicsőséges és sikeres pillanatait, kudarcainak és szenvedéseinek megvilágosító tanulságait egyetlen hatalmas mozdulatba sűrítve megrázza magát, véget vet a sodródásnak, és megváltoztatja maga körül a világot - tette hozzá.

 

A magyar szellem ereje

 

Mi magyarok is ismerjük a szellemi nagyság felemelő érzését, a közös és nagy tettek mámorát, az alkotás feletti büszkeség örömét - folytatta Orbán Viktor. A magyar szellem ereje az, ami minden történelmi csapás után talpra tudta állítani az országot. Ebben az összefüggésben a megújulás azt jelenti, hogy a magyar szellem felszabadított erejével a nemzet újjászülethet, és akkor Magyarország el fogja foglalni méltó helyét a 21. században.

 

Új alkotmány: a jövő záloga

 

Ez az alkotmány nem a magyarok alkotmánya - utalt Orbán Viktor a jelenleg érvényben lévő alaptörvényre. Aláhúzta: a jelenlegit nem a magyar szellem alkotta, szovjet minta alapján szerkesztették, politikai paktumok írták, kényszerű kompromisszumok eredménye. Amikor készült, egészen más helyzetben volt az ország, mint most. Akkor erre volt lehetőség. A mai magyar élet az 56-os forradalom alapjára épült. Az alkotmányunknak egyetlen szava sincs erről. Magyarországnak olyan új alkotmányra van szüksége, amely a magyar szellem megnyilatkozása, amely élesen elhatárolódik a magyarságot megnyomorító korszaktól, lezárja a múltat, szilárd, végleges alapot teremt az országnak, és ezzel biztonságba helyezi a jövőt. Így lehet a megújulásból újjászületés - fűzte hozzá.

 

Sorsfordító küzdelem

 

A megújulás küzdelem is - szögezte le a miniszterelnök. A mi nemzedékünk életében valószínűleg a legnagyobb küzdelem. A megújulás valójában mindig a régi és az új harca. Sorsfordító küzdelem előtt állunk. Az ilyen pillanat egyszerre félelmetes és felemelő - fogalmazott.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.