Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 43 vendég böngészi
Több mint abszurd az MSZP aggodalma Nyomtatás E-mail
2011. február 10.

Több mint abszurd, felháborító, amikor az MSZP, miközben kormányzásának nyolc éve alatt a források folyamatos kivonásával, megszűnést magával vonó szabályzással több száz iskola bezárásáért, több mint tízezer pedagógus elbocsátásáért felelős, ellenzékben "őszinte" aggodalmat érez az iskolák sorsa iránt - írja közleményében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága.

 

Mint emlékeztetnek, Török Zsolt pontosan tudja, hogy a Fidesz-KDNP-kormány az idei esztendőben például 300 millió forintot különített el a költségvetésben éppen azoknak a kisiskoláknak az újraindítására, amelyekre az MSZP felelőtlen, rossz kormányzásának következtében lakat került.

 

A jelenlegi oktatásirányítás meggyőződése, hogy az iskola a kistelepüléseken nemcsak egy oktatási intézmény, hanem a kulturális centrum és a falu jövőjének záloga is egyben. Az elmúlt két ciklus nem csupán a "gazdasági racionalizálás" áldozatává tette a kistelepülési iskolákat, és ezzel magukat a településeket is, de ezt mondvacsinált, ám éppúgy sikertelen "integrációs" programként interpretálta. Bizonyított tény, hogy az iskolájától megfosztott település sorsa megpecsételődik, sorvadásnak indul, elnéptelenedik. Éppen ezért a szocialisták integrációs politikába bújtatott XXI. századi falurombolásával ellentétben, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága - a kormány szándékaival összhangban - mindent megtesz annak érdekében, hogy megmaradjon a falvakban az iskola - áll a közleményben.

 

Mint írják, természetesen, mivel az oktatási intézmények legnagyobb többségét az önkormányzatok működtetik, az államtitkárság nem mondta, és nem mondhatja azt, hogy egyetlen iskola kapujára sem kerül lakat. Az emberek ismerik a csökkenő gyermekszámról szóló demográfiai adatokat, tudják, hogy azokon a településeken, ahol nem élnek iskoláskorú gyermekek, ott előfordulhat, hogy az önkormányzat fájdalmas döntést hoz, és felszámolja az iskolát.

 

Ugyanakkor emlékeztetni szeretnénk arra, hogy az Orbán- kormány a rendszerváltozás óta az egyetlen olyan kormány, amely a családokat támogató szociál- és adópolitikájával arra törekszik, hogy megfordítsa a trendet, lehetővé tegye a fiataloknak a gyermekvállalását - zárul a kommuniké.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.