Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
Fantomlabor százmilliókért Nyomtatás E-mail
2011. február 14.

 

Nem csak filozófusoknak utalt kutatásokra több százezer forintot a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH). Két egykori katonatiszt és egy orvos ezredes a főszereplője annak a történetnek, amely egy állítólag egyedülálló gyorsdiagnosztikai csodalabor megalkotásáról szól.

 

Pontosabban csak a létrehozásának tervéről, hiszen a berendezés a mai napig nem készült el, pedig több mint hatszázmillió forint közpénzt nyert el rá az NKTH-tól egy konzorcium. Az ügyben sikkasztás, erre való felbujtás, hűtlen kezelés, számviteli fegyelem megsértése gyanújával tettek feljelentést, az ötletgazdák közül ketten eljárás alatt állnak: F. József orvos ezredes az Állami Egészségügyi Központ egykori főosztályvezetője és G. László, a gazdasági tárca volt főosztályvezetője.

 

A fantomlabor építésébe bevonták a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb vállalatát, a HM EI Zrt.-t is mint a támogatásokra pályázó konzorcium vezetőjét. A cég a szocialista Szekeres Imre honvédelmi minisztersége idején nyerte el a százmilliókat, amikor az elnöki székben a tárcavezető bizalmasa, Nagy Imre – a rendszerváltozás idején a KISZ utolsó vezére – ült. Az ügybe belekeveredett az állami társaság egyik leányvállalata is, amelyben Vajda József, a katonai hírszerzés egykori főigazgató-helyettese tevékenykedett ügyvezetőként – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további részleteket is megtudhat.


(mno.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.