Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 31 vendég böngészi
Méltóság nélkül Nyomtatás E-mail
2008. október 08.

Gyurcsány Ferenc tegnapi előadása alapján (aki még nem látta itt megnézheti: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=6669 ) bátran kijelentem nem csak alkalmatlan, hanem méltatlan is a miniszterelnöki poszt betöltésére.

Amikor először megláttam a felvételt Gyurcsány Ferenc mentális széthullásáról, első kérdésként az tolult fel bennem: vajon csak eljátszotta-e? Akármilyen válasz is születik erre a kérdésre, annak a végeredménye ugyanaz: Gyurcsány Ferencnek mihamarabb távoznia kell a miniszterelnöki székből.

Komoly hitelességi problémákat jelent az hogy elsőként az merült fel bennem, hogy Gyurcsány Ferenc ismét egy szerepet játszott el. Rögtönzött közvélemény-kutatásom alapján pedig azt is elmondhatom, úgy tűnik az emberek többsége nem hisz Gyurcsány Ferenc visszanyeldekelt könnyeinek. És ha Gyurcsány Ferenc valóban csak megjátszotta a megrendültet és a katasztrófát, tőle talán nem szokatlan módon, saját politikai céljaira akarta kihasználni, ezzel meggyalázta az elhunytak emlékét, és pozíciójára méltatlanná vált.

 Felmerül kérdésként az is: vajon ha ennyire érzékeny a szocialisták miniszterelnöke, akkor miért tudta döbbenetét és fájdalmát leplezni, akkor, amikor a botrányos körülménynek között megtartott tűzijáték során, egy állami ünnepségen 5 ember vesztette életét? Talán csak nem azért, mert a felelősséget régi üzlettárásnak és bizalmasának Szilvásy Györgynek kellett volna felvállalnia, aki természetesen akkor a helyén maradt, manapság pedig a titkosszolgálatok irányítójaként szolgálja főnökét?

Vagy lehet, hogy Gyurcsány Ferenc azért rendült meg a vasúti katasztrófa miatt, mert épp az ő kezdeményezésére szüntette meg (http://www.mno.hu/portal/571217?searchtext=MOTIM ) a kormány a Magyar Vasúti Hivatalt (http://www.vasutihivatal.gov.hu)?

Ha pedig valódi Gyurcsány Ferenc összeomlása, akkor jaj nekünk. Mert mit tesz a miniszterelnök, ha a pénzügyi válság mégis begyűrűzik Magyarországra, talán zokogni kezd, vagy a haját tépi, vagy esetleg bebújik az asztal alá és addig nem jön ki, amíg a válság el nem múlik?

Cselekvőképes és hiteles kormányra van szüksége Magyarországnak. A Gyurcsány Ferenc vezette szocialisták pedig nem képesek az országot még nyugodt körülmények között sem kormányozni, válság, problémák, nehézségek esetén, pedig vagy összeomlanak, vagy hazudnak. Erre képesek.
Ezért csak egyetlen dolgot várhatunk tőlük. Minél hamarabb távozzanak az ország éléről.

 

Bartók Béla

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.