Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 108 vendég böngészi
Pintér Sándor: más típusú rendőrséget szeretnénk Nyomtatás E-mail
2011. február 25.

Szeretnénk elérni, hogy az ország kistelepülésein a közrend és a közbiztonság lényegesen jobb legyen, mint korábban volt, és azt is, hogy az ott lakók szubjektív biztonságérzete nagyobb legyen - hangsúlyozta az Országos Rendőr-főkapitányság pénteki évértékelő és feladatmeghatározó értekezlete után Pintér Sándor belügyminiszter.

 

fotó: Botár Gergely

 

Dr. Pintér Sándor elmondta, hogy az évértékelőn áttekintették, milyen változások történtek a rendőrségnél 2010-ben, valamint meghatározták azokat a feladatokat is, melyeket 2011-ben kell végrehajtanunk ahhoz, hogy jobb legyen a rendőrség munkája, ahhoz, hogy az országban jobb legyen a közrend, jobb legyen a közbiztonság.

 

A belügyminiszter kiemelte, a tapasztalatok kiértékelésénel egyértelmű volt számunkra, hogy más típusú rendőrséget szeretnének, mint amilyen az korábban volt. Ennek kapcsán hangsúlyozta, ezért nevezett ki 2010 nyarán új rendőri vezetőket.

 

Pintér Sándor 2011 feladatairól azt mondta, szeretnénk elérni, hogy az ország kistelepülésein a közrend és a közbiztonság lényegesen jobb legyen, mint korábban volt, és azt is, hogy az ott lakók szubjektív biztonságérzete nagyobb legyen.

 

Az új év feladataiként kiemelte a rendőrség létszámának a növelését: március 6-án ugyanis közel 2000 tiszthelyettes tesz esküt a Hősök terén, akiknek jelentős része munkába állásával a kistelepülések közrendjét és a közbiztonságát fogja szolgálni.

 

A 2011-es feladatok között kiemelkedőnek nevezte az Európai Uniós elnökséghez kapcsolódó feladatokat, a 260 magyarországi rendezvény akkreditálását, a rendezvényen részt vevők személyének biztosítását, a szállítást, a rendezvénynek a biztosítását, amelyek mind rendőri feladatok.

 

A belügyminiszter azt mondta, ezeket mind olyan színvonalon kell végrehajtani, hogy egész Európa elismerje a magyar rendőrség felkészültségét: „Itt nem lehet hibázni, mert a hibát nem lehet hosszú időn keresztül kiküszöbölni.”

 

Pintér Sándor bizalmát fejezte ki abban, hogy a parancsnoki és a személyi állomány kiemelkedő teljesítményt nyújt 2011-ben.

 

Dr. Hatala József rendhagyó évnek nevezete a rendőrség életében 2010-et. Kiemelte a természeti katasztrófákat, és a rendőrség ezekre való reagálását. Elmondta, hogy az árvízi védekezés során a tapasztalt hiányosságokat sikerült kiküszöbölni, amit a vörösiszappal kapcsolatos rendőri tevékenység is bizonyított. A rendőrség nagyon gyorsan és szervezetten reagált – mondta a főkapitány. A mentésről és a szervezésről nemzetközi szinten is elismerően szóltak – hangsúlyozta.

 

Az európai uniós elnökségre való felkészülésről Hatala József elmondta, hogy ugyan a nyáron lemaradásokat, hiányokat állapítottak meg, ezeket gyors ütemben sikerült pótolniuk, a magyar rendőrség január elsejével felkészült az elnökség elvárásainak a teljesítésére.

 

Az országos főkapitány a rendőri erők átcsoportosítását és a 2010-es évi gazdálkodás nullszaldós zárását emelte ki erdeményként.

 

A következő év legfontosabb kérdésének és feladatának a rendőrség önbesülésének a visszaszerzését, a tanácsnoki felelősségi rendszer helyreállítását, a parancsnoki tevékenység kiszélesítését, és az ellenőrzési rendszer újraépítését nevezte. Hatala József azt mondta, alapvető elképzelésük, hogy 2011-ben tovább erősítik a testületen belül a bajtársiasság kialakulását.

 

(kormany.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.