Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 92 vendég böngészi
Tévedésből holokauszt-emlékművet koszorúzott a Jobbik Nyomtatás E-mail
2011. február 26.

 

„Pikáns” tévedésnek minősítette a kuruc.info, hogy Novák Előd és a gárdisták egy csoportja a II. világháborús zsidó áldozatok emlékműve előtt díszelgett Karcagon a német csapatok budapesti kitörésének évfordulóján. A Jobbik alelnöke szerint a helyszínről nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy holokauszt-emlékműről van szó.

 

Nem az országban amúgy is elszaporodott holokauszt-megemlékezések számát akartuk növelni – mondta az Indexnek Novák Előd.

 

A Jobbik alelnöke a párt karcagi szervezetének díszvendégeként érkezett a városba, hogy február 11-én beszédet mondjon a „becsület napja” alkalmából tartott megemlékezésen. A német hadsereg 1945-ös budapesti kitörésére emlékező eseményt a „II. világháborús hősi emlékműhöz” hirdette meg a helyi Jobbik.

 

A koszorúzást az egyik karcagi olvasó jelentette fel a kuruc.infonak. Novák szerint ő nem akarta nagydobra verni, de a lap mindenképpen cikket akart csinálni az esetből.

 

Az újság szerint „a karcagi Jobbik szégyene, hogy a városuk főterén lévő emlékművet nem ismerték eléggé. Ugyanis a hátoldalán alul ez áll: "Örök emlékül a haláltáborokban és munkaszolgálatosokként meggyilkolt 446 karcagi zsidó mártírnak." Ezt a világháborús emlékművet koszorúztatták meg Novák Előd Jobbik-alelnökkel gárdisták díszőrsége között, és itt mondott beszédet Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda főkapitánya is. A program zárultával aztán leesett a tantusz...”

 

(index.hu)

 

Hozzászólások

 
0 #3 Süttő G. Ildikó 2011-03-22 18:35
Kedves Karcagi !

Ennek az irománynak a maga helyében én mégegyszer nekifutnék miután utána néztem a tényeknek.
Pl.az EU-ban Heller Ágnes felszólalásának ,valamint
Orbán Viktor minősíthetetlen megtámadásának Con Bendit részéről... Ami pedig az LMP-t a Jobbikot vagy az MSZP-t illeti ha valaki hát ők maguk tudják csak lejáratni magukat az állandó zsigeri ellenkezésükkel és az igaztalan kritikáikkal.
S.G.I
 
 
0 #2 Karcagi 2011-03-21 16:09
Mindenkinek elsőnek a saját háza táján kellene szétnézni (...)!!!
A választások előtt mindent meg ígért a (...), de semmit nem tartottak be!! Pl.: közbiztonság, mundkehely teremtés!! 9 hónap el telt és csak annyit láttunk hogy a (...) tovább árulja hazánkat a (...)!
Nem azzal kellene foglalatoskodni hogy az mszp-t az lmp és a jobbikot lejárassuk!!!!
Mert a Magyarság már nem olyan ball.z mint 2006-ban hogy másodjára megszavazta az mszp-t!!!!
Már körültekintőbbe k vagyunk és látjuk hogy ki milyen irányba viszi az országot!!!
Pl ha már karcagnál járunk!!!!
Karcag tavaly nyert pályázaton pénzt hogy az utakat fel újjítsák de érdekes módon se tavaly, se idén nem lesz belőle semmi mert eltünt a pénz!!!!
2009 hírmondóba maga Fazekas Sándor mondta hogy milyen fejlesztések lesznek és SEMMI NEM TÖRTÉNT!!!!!!!! Így mondom elsőnek mindenki a saját háza táján...!!!!!


Szerk: A (...) jelek helyén másokat sértő szavak voltak, melyeket moderálási irányelveink szerint töröltünk. Kérjük a jövőben tartózkodjon az ilyen jellegű megnyilvánuláso któl!
 
 
0 #1 Pasztorfi Istvan 2011-03-02 18:04
Az, hogy Karcagon nem tudtak, milyen emlekmu az, ahova koszoruzni kuldtek Novak Elodeket, meglehetosen nevetseges es szomoru. A lenyeg azonban az, hogy a HOSOK emlekere volt az unnepseg. Amennyiben a 446 karcagi zsido ember kozott sok tisztesseges, magyarerzelmu is volt, nem bun, ha ertuk is " a harang szol " !
Abbol meg nem kell szenzaciot krealni, csak azert, hogy a JOBBIK-ot lejarassak. Ugy latszik folytatodik a nemtelen jobbikozas, gardazas, ami a Kormanynak sem eppen valik javara !
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.