Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 93 vendég böngészi
A kormány olyan, mint a viccbéli Móricka Nyomtatás E-mail
2008. október 15.

 A szombatra meghirdetett nemzeti csúcstalálkozón - amelyre volt és aktív köztársasági elnökök, akadémiai elnökök, pártok első emberei, valamint a munka világát képviselő szövetségek képviselői hivatalosak - Orbán Viktor is meg fog jelenni.

A Fidesz elnöke elmondta: a csúcstalálkozón is azt az álláspontot fogja képviselni, mely szerint a megszorító csomag nem megvédi vagy megerősíti az országot, hanem gyengíteni fogja. "El fogom mondani, hogy a megszorító csomag teljes félreértés és a legrosszabb, ami történhet az országgal, mert fel fogja borítani a magyar gazdaságot. Ehelyett egy növekedési csomagra van szükség, aminek a középpontjában az adócsökkentés áll. Arra fogom kérni a jelenlévő tekintélyes személyeket, hogy ezt a véleményt fontolják meg és képviseljék a magyar közvélemény előtt" - jelentette ki Orbán Viktor.

Emlékeztetett rá, hogy a Fidesz már bemutatta azt a hét pontból álló programját, amely - szemben a megszorító csomaggal - egy növekedési programot rejt magában. "A kormány még sosem mondta, hogy megszorításra készülne, de mindig megszorítást hajtott végre. A mi kormányunk egy olyan kormány, mint a viccbéli Móricka: mindig mindenről ugyanaz jut az eszébe. Ha ez történik, akkor is megszorítás, ha az történik, akkor is megszorítás a vége."

 

A kormány olyan, mint a vicc béli Móricka

Orbán Viktor nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy a Fideszt csőbe húzták volna a szombati csúcstalálkozóra való meghívással, lévén hogy ha nem lesz ott a többséggel együttműködő, akkor megint rájuk ragaszthatják a "hataloméhes" címkét.

"Senki sem kérheti tőlünk azt, hogy fogjunk össze egy elhibázott és rossz válságkezelő program mögött. Azt akarják az emberek, hogy ahelyett, hogy megvédenénk a fizetésüket, vegyék el? Azt akarják a nyugdíjasok, hogy értsünk egyet a miniszterelnökkel, és fagyasszuk be a nyugdíjukat? Azt akarják, hogy ahhoz nyújtsunk segélykezet, hogy elhalasszák az adócsökkentést és így tönkremenjenek a magyar kis- és középvállalkozások, és százezrek kerüljenek az utcára? Aki alacsonyabb bért vagy nyugdíjat akar, az kövesse a miniszterelnök útját, de mi nem ezt akarjuk, és szerintem az emberek érdeke sem ez" - jelentette ki Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke arra is felhívta figyelmet, hogy a betétek védelme érdekében, a parlamentben hétfőn megszavazott törvény valójában nem garantál védelmet. "A törvényben azt írják, hogy az Országos Betétbiztosítási Alap eddig 6 millióig biztosította a betéteket baj esetére, s most ez 13 millióra emeli. Hol van arról törvény, hogy a kormány vállalta a betétek garanciáját? Sehol, tehát a betétek nincsenek biztosítva."

Orbán Viktor úgy véli, hogy nem az előrehozott választásokhoz képest érdemes gondolkodni az adótörvényekről és a költségvetésről, hanem önmagában. A kormány az adótörvényt visszavonta, a költségvetésit meg állítólag átdolgozza. "Itt tartunk ma. Magyarországon a válságövezet a miniszterelnök íróasztalánál kezdődik. Onnan indulnak a bajok" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Mint mondta, nem az újabb megmozdulások hozhatnak eredményt a politikában, hanem arra volna szükség, hogy a parlamentben a többség belássa: az ország érdeke az előrehozott választásokat követeli meg. Ez egyelőre azért nem következhet be, mert az SZDSZ bár kilépett a kormánykoalícióból, de a fél lábát bent hagyta és megvédi a kormányt, nem engedve, hogy a magyar választók döntsenek, és Magyarországnak új kormányt adjanak.

A Kéri László által rendezett találkozón, a nyugdíjak befagyasztásával kapcsolatos kijelentéséről Orbán Viktor hangsúlyozta: ő ott azt mondta, hogy nem lehet még egyszer olyan helyzet Magyarországon, mint ami tavaly történt meg, amikor a nyugdíjak veszítettek a vásárlóértékükből. "Azt mondtam, hogy az a minimálprogram, hogy meg kell védeni a nyugdíjak reáltértékét. Hogy afölött mire futja, azt meg majd meglátjuk: ha van gazdasági növekedés, futja többre is, de ha csak megszorítás van, sosem fogja többre futni" - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke leszögezte: ma az jelenti az igazi veszélyt, hogy a kormány a válságra hivatkozva egy brutális megszorító csomagot erőltet rá a magyar társadalomra. "Ezt kell most elhárítanunk az emberek mindennapi élete szempontjából. Semmilyen megszorítási csomagot nem fogunk támogatni, mert az rossz út" - jelentette ki Orbán Viktor a hírTV Rájátszás című műsorában.

 

(orbanviktor.hu)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.