Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 25 vendég böngészi
Kósa: A szocialisták a korrupció pártján állnak? | +videó Nyomtatás E-mail
2011. február 28.

Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában arra kérte a szocialistákat, hogy vonják le a Zuschlag-ügy politikai következményeit.

 

Januárban jogerősen lezárult a Zuschlag-ügy. A bíróság kimondta, hogy a volt szocialista politikusok bűnszövetkezetben követték el azokat a cselekményeket, melyekkel különösen nagy értékben károsították meg a közvagyont. Kósa Lajos felidézte: amikor még az ügyben nem volt jogerős ítélet, gyakran halottuk, hogy a politikai következtetéseket akkor kell levonni, amikor megszületik az ítélet. Napnál világosabb, hogy a korrupció ellen csak akkor lehet küzdeni, ha annak van személyre szabott politikai felelőse is - szögezte le a fideszes politikus.

 

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy amikor ezek a bűncselekmények történtek, akkor Gyurcsány Ferenc volt az Ifjúsági és Sportminisztérium tárcavezetője, és Mesterházy Attila volt a politikai államtitkár. Hosszú időn keresztül, maffiaszerűen, bűnszövetkezetben hordták ki a pénzt a minisztériumból. Ha az említett két vezető nem tudott róla, akkor napnál világosabb a szegénységi bizonyítvány: ilyen emberekre egy forintot sem szabad bízni. Ha pedig tudtak róla, akkor ők a keresztapák - szögezte le Kósa Lajos, hozzátéve: akár így, akár úgy, egyetlen normális következtetés van, az érintettek a politikai felelősök.

 

A Fidesz alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a Zuschlag-ügy büntetőjogi felelősei már megvannak, de a politikai felelősséget még nem vonta le senki. Ha azt képviseljük, hogy Magyarországnak meg kell újulnia, hogy az MSZP által képviselt korrupciós világ soha többet ne térjen vissza, akkor maguknak a szocialistáknak is le kell vonnia a megfelelő politikai következtetéseket - tette hozzá. Kósa Lajos aláhúzta, nemhogy nem vonták le a megfelelő konzekvenciákat, hanem az ügy egyik politikai felelőséből miniszterelnököt csináltak, a másikból pedig pártelnököt.

 

Ha ez így marad, akkor csak egyetlenegyet lehet mondani: a szocialisták a korrupció pártján állnak. Sőt, a szocialisták a korrupció pártja maga - jegyezte meg a politikus. Kósa Lajos szerint ezt könnyen levethetik magukról a szocialisták, ha megnevezik a két politikai felelőst, és megkérik őket arra, hogy ne foglalkozzanak többet közéleti kérdésekkel.

 

Mint mondta, ha a Zuschlag-ügy politikai következmény nélkül marad, akkor Magyarország sohasem tud abból a gödörből kikászálódni, amibe a szocialisták vezették. Kósa Lajos szerint, ha a szocialisták nem hozzák meg a szükséges döntéseket, akkor nem fogják magukról levetni soha, hogy ők a korrupció pártja.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.