Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 116 vendég böngészi
Kövér: Az MSZP-től nem vártam többet Nyomtatás E-mail
2011. március 03.

Kövér Lászlónak nem az alkotmányozás gyorsaságával, inkább annak lassúságával van baja. Az Országgyűlés fideszes elnöke a Heti Válasznak adott, csütörtökön megjelent interjújában arról is beszél, nem támogatja az alaptörvény népszavazásra bocsátását, illetve a gyermekek után járó plusz szavazati jog bevezetését.

 

Házelnökként nem szeretne cenzor szerepet vállalni, a pártján belüli konfliktusokat pedig természetes jelenségnek tartja.

 

Kövér László
Kövér László (fotó: magyartukor.com)

 

Arra a felvetésre, hogy Semjén Zsolt KDNP-elnök szerint éles vitájuk volt az alkotmányozásról a siófoki frakciószövetségi ülésen, Kövér László azt válaszolta: "a miniszterelnök-helyettes úr helyében nem színezném a történteket, hogy a KDNP erősebbnek tűnjön". Mint mondta, a maga részéről a vitát részben félreértésekre, részben "a kispárti létből fakadó túlérzékenységre" vezeti vissza.

 

Kövér László rögzíti: nem tart szakadástól a pártszövetségben. Jelzi, neki nem az alkotmányozás gyorsaságával, hanem inkább annak lassúságával van baja. Utal arra, hogy az Országgyűlés már 1994 és 1998 között is nekiveselkedett a feladatnak, és Magyarországnak már 20 éve ideiglenes alkotmánya van.

 

A fideszes politikus felháborítónak tartja, hogy az MSZP és az LMP már most elfogadhatatlannak minősíti azt az alkotmányszöveget, amelyet még nem ismer. Szerinte az ellenzéki pártok azért ellenérdekeltek egy új alaptörvény megszületésében, mert az a Fidesz sikere lenne. "Az MSZP-től nem vártam többet, de az LMP magatartása csalódás" - fogalmaz Kövér László. A kormánypárti politikus nem támogatja az alkotmány népszavazásra bocsátását és a gyermekek után járó plusz szavazati jog rögzítését, amelyet egyfajta fordított cenzusnak tart.

 

Nem szeretnék annak a kísértésnek engedni, hogy házelnökként belecsússzak a tanár bácsi vagy a cenzor szerepébe - mondja annak kapcsán, miért nem utasította rendre Vona Gábort, amikor a Jobbik frakcióvezetője a cigányság népszaporulatának kezeléséről beszélt a közelmúltban. Kövér László jelzi, biztos volt benne, hogy Vona Gábor megkapja a megfelelő választ, ami a miniszterelnök részéről el is hangzott.

 

Hozzáteszi, hogy bár a Jobbikot "szerencsétlen fejleménynek" tartja a magyar demokrácia szempontjából, felvetődik a kérdés: nem a politikai elit egyik felének képmutatása, illetve másik felének túlzott óvatoskodása hízlalta-e ekkorára ezt a pártot. Mint fogalmaz, ódzkodna attól, hogy felkínálják a Jobbiknak a házelnökkel folyamatosan vívott csetepaté, a mártírkodás lehetőségét akár kijelentések, akár a gárdamellény viselése kapcsán, amely szavai szerint bizonytalan jogi megítélés alá esik. A Fideszen belüli konfliktusokat természetes jelenségnek tartja a miniszterektől és a képviselőktől egyaránt több megértést kérő Kövér László - derül ki a Heti Válaszban megjelent interjúból.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.