Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 46 vendég böngészi
"Heller nem először mond furcsákat Magyarországról" | +videó Nyomtatás E-mail
2011. március 04.

 

Mélységes megdöbbenéssel értesült az Október 23. Bizottság Alapítvány Heller Ágnes filozófus Európai Parlamentben tett keddi kijelentéséről, amely szerint 2006 októberében a rendőrök nem kínoztak meg senkit, mindez csupán fikció.

 

A vitában részt vevő Hankiss Ágnes fideszes EP-képviselő lapunknak azt mondta, Heller Ágnes súlyosan elfogultnak bizonyult a Gyurcsány-rezsimmel kapcsolatban, amikor képviselői felvetésekre reagálva azt állította, hogy 2006 őszén senkit sem lőttek le - írja a Magyar Hírlap pénteki számában.

 

Hankiss Ágnes a lapnak elmondta: Heller Ágnes "elfogultsága akkor is tetten érhető volt, amikor visszautasította Bagó Zoltán képviselőtársam azon közlését, hogy Magyarországon nyolc évig az Apró-klán és az ő leszármazottaik az államigazgatás csúcsán voltak" - mondta Hankiss Ágnes.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Hankiss felhívta a figyelmet arra, hogy a Veszélyben van-e a magyar demokrácia? című vitában az EP-ben Heller Ágnes úgy fogalmazott: liberális értelmiségiként szólal meg. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint viszont annak nyomán, amit Heller 2006. október 23-ról mondott, vitatható, hogy a filozófus valóban liberális-e, hiszen nyilvánvaló és közismert emberi jogi sérelmeket tagadott.

 

M. Szabó Imre dokumentumfilmes, aki az Október 23. Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért elnöke, emlékeztetett arra, hogy 2006-ban a Fidesz nagygyűlésén az 1956. októberi forradalmi hősökre emlékező tömegre lovas rendőrökkel, állig felfegyverzett, azonosítószám nélküli rohamosztagokkal rontottak rá.

 

"A szemünk előtt verték, rugdosták a tüntetőket. Egy megbilincselt, tehát védekezésképtelen fiatalembernek a rendőri osztag parancsnoka szándékosan törte el az ujját. A minap végül el is ítélte a bíróság a vadászpuskás osztag vezetőjét, aki eltörte egy tüntető ujját" - hangsúlyozta M. Szabó.

 

"Az Országos Mentőszolgálat 128, az ÁNTSZ 150 civil sebesültről adott tájékoztatást. Az áldozatok beszámolói arra engednek következtetni, hogy az ÁNTSZ-statisztikában megjelenteknél jóval több könnyű sérülés történt. Az utcai támadások következtében 134 esetben következett be súlyos sérülés: 14 szemkilövés, 39 fejlövés, 39 nyak-, nyakivéna-lövés, 16 esetben gerincsérülést okozó lövés az alapítvány adatai szerint. Ennél egyébként jóval több ártatlan magyar ember sérült meg, ám közülük sokan nem mertek elmenni orvoshoz" - nyomatékosította a dokumentumfilmes, megjegyezve: a Nemzeti Jogvédő Alapítványnál nemrég jelentkezett egy vak fiatalember, akit közvetlen közelről hátba lőttek a rohamrendőrök, mindezt fényképfelvétel is igazolja. M. Szabó Imre mindezek fényében felszólítja Heller Ágnest, "vonja vissza a rendőri terrortámadások sérültjeit sértő kijelentéseit, és kövesse meg a megalázott áldozatokat".

 

Emlékezetes, hogy idén januárban további 10,6 millió forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte a Fővárosi Bíróság a Készenléti Rendőrséget annak a férfinak a perében, akinek a 2006. október 23-i, budapesti tüntetésen gumilövedékkel maradandó fogyatékosságot okoztak. Peren kívüli egyezségben 4,4 millió forintot már megkapott.

 

(Magyar Hírlap-Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.