Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi
Folyamatban van az alkotmányozással kapcsolatos kérdőívek feldolgozása Nyomtatás E-mail
2011. március 07.

Az eddig visszaküldött válaszok feldolgozása jelenleg is folyik, felkészültünk mind a nyolc millió kérdőív fogadására – hangsúlyozta Vetési Iván. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnöke a kérdőívek feldolgozásával összefüggő technikai kérdésekről adott tájékoztatást pénteken.

 

A kormány előzetesen, még az alaptörvény elfogadása előtt kikéri az állampolgárok véleményét az alkotmány által szabályozandó 12 alapvető kérdésben. Vetési Iván elmondta: a kérdéseket tartalmazó íveket – több, mint nyolc millió darabot – a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal (KEKKH) által leválogatott címistára küldjük ki.

 


Vetési Iván (fotó: Botár Gergely)

 

Az íveket a Magyar Közlöny Kiadó nyomtatta, és a Magyar Posta kézbesíti. A teljes folyamatban állami szervek és állami tulajdonú cégek vesznek részt, a projekt összköltsége kevesebb, mint egy népszavazás költségének egyheted része – emelte ki a KEKKH elnöke. Ez egyetlen állampolgára átszámítva – a nyomtatástól kezdve a kézbesítésen át a visszaküldésig és a feldolgozásig – mindössze 90 forintos összeget jelent.

 

Február 23-án kezdődött a névjegyzék leválogatása, a kérdőívek kiküldése február 25. és március 7. között történik. Az állampolgárok név nélkül, előre megcímzett és bérmentesített borítékban küldhetik vissza válaszukat a kézhezvételtől számított két héten belül – magyarázta Vetési Iván. Egy, a hivatal által fejlesztett informatikai rendszer végzi a feldolgozást, mely garantálja a 100 százalékos pontosságot és a megfelelő gyorsaságot: óránként akár 40 000 ívet is kezelni tud. A folyamat gépesített, egyedül a kérdőívek borítékból való kivétele történik emberi munkaerő által – tette hozzá.

 

Az első kiküldéseket követő két napban több, mint 115 000 állampolgári válasz érkezett a KEKKH-hoz, ezek feldolgozása már folyamatban van, illetve a hétvégén is zajlik majd. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy a válaszok 97 százaléka érvényes, helyesen kitöltött volt – emelte ki Vetési Iván. Hozzáfűzte: az utolsó kérdőívek visszaérkezésétől számított pár napon belül várhatóan már elérjük a 100 százalékos feldolgozottságot.

 

A már feldolgozott íveket bezúzzák és újrahasznosítják – mondta végül a KEKKH elnöke.

 

(kormany.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.