Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 107 vendég böngészi
Vádat emeltek Verók István ellen hűtlen kezelés miatt Nyomtatás E-mail
2011. március 08.

A Fővárosi Főügyészség kedden vádat emelt Verók István volt MSZP-s terézvárosi polgármester és tizenhárom társa ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében az egyik vádlottat V. Istvánként említi.

 

A vádirat lényege szerint a vádlottak - mint a terézvárosi önkormányzat képviselő-testületének tagjai, illetve az önkormányzat jegyzője - 2004-ben vagyonkezelői kötelezettségüket és a rendeltetésszerű gazdálkodás szabályait megszegve úgy értékesítették az E. Kft.-nek a VI. kerületi, Andrássy út 47. szám alatti, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant, hogy azzal az önkormányzatnak legalább 127 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

 

Az ügyben az eljárást a Fővárosi Bíróság folytatja le. A vádlottak szabadlábon védekeznek - áll a közleményben.

 

Januárban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal élt Verók István és több MSZP-s és SZDSZ-es képviselő ügyében.

 

A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya az említett bűntett elkövetésének gyanúja miatt további eljárást folytat ismeretlen tettes ellen több más, Andrássy úti ingatlannal, egy Liszt Ferenc téri házzal, egy Bajcsy-Zsilinszky úti és több Izabella utcai ingatlannal összefüggésben. Tart a nyomozás a terézvárosi önkormányzat tulajdonában álló hatvanöt tetőtéri ingatlan elidegenítése és a Hunyadi téri beruházások ügyében is.

 

(mti.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.