Névnap

Ma 2018. január 23., kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Autóbalesetben elhunyt Arnóth Sándor | +videó Nyomtatás E-mail
2011. március 18.

Autóbalesetben meghalt Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere - tájékoztatta Petőné Papp Margit, a helyi önkormányzat tanácsnoka csütörtök reggel az MTI-t. A városházára kitűzték a gyászlobogót.

 

A balesetben meghalt Arnóth sofőrje is. Ők szabályosan haladtak a pályán, amikor összeütköztek egy velük valószínűleg szemben hajtó autóval.

 

 

A rendőrök egyelőre még csak feltételezik, hogy az egyik autó szembehajtott a forgalommal. A Független Hírügynökség szerint a forgalommal szemben haladó autó egy szabályosan közlekedővel ütközött, majd nem sokkal később egy kisbusz is beléjük hajtott. A két autóban utazók mind meghaltak, a felborult kisbuszban utazók sérülés nélkül megúszták a balesetet.

 

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljesen lezárták az autópálya érintett szakaszát, s a forgalmat a 41-es kilométerkőnél, a bagi lehajtónál a 3-as főútra terelik át.

 

Arnóth Sándor 1994-ben lépett be a Fideszbe, ugyanettől az évttől a megyei közgyűlésnek is tagja lett. 1998-ban és 2002-ben is bejutott a Parlamentbe egyéni választókörzetéből. A 2006-os országgyűlési választásokon már nem jutott mandátumhoz, de az önkormányzati választáson Püspökladányban polgármesterré választották. 2008 júniusában újra bejutott a Parlamentbe a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról, a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választott Pálinkás József helyére.

 

Hazájáért híven dolgozó társunkat veszítettük el

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja mély fájdalommal és megrendüléssel tudatja, hogy Arnóth Sándor, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, Püspökladány polgármestere szerdán éjszaka tragikus körülmények között elhunyt - írja közleményében a Fidesz-frakció. Arnóth Sándorban tiszteletreméltó, becsületes, a hazájáért híven dolgozó társunkat veszítettük el. Szeretteinek gyászában a párt és a frakció osztozik. Arnóth Sándort a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a Magyar Országgyűlés saját halottjának tekinti - olvasható a dokumentumban.

 

Részvétnyilványítások

 

Mély fájdalommal értesült a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), hogy pártszövetségesének országgyűlési képviselője, Arnóth Sándor tragikus körülmények között elhunyt - tudatta a kisebbik kormánypárt az MTI-vel csütörtökön. Püspökladány tisztességes és őszinte polgármesterének elvesztése komoly veszteséget jelent az ország megújításáért tett lépések közepette - olvasható a KDNP közleményében.

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mély megrendüléssel értesült Arnóth Sándor országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármesterének tragikus haláláról. A Jobbik országgyűlési frakciójának valamennyi képviselője nevében ezúton fejezzük ki őszinte részvétünket és együttérzésünket az elhunyt képviselő családtagjainak, barátainak, tisztelőinek, képviselőtársainak. Nyugodjon békében! - olvasható a Jobbik közleményében.

 

A szocialista párt megrendülten fogadta a tragikus hírt, hogy Arnóth Sándor, Püspökladány fideszes polgármestere, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője életét vesztette. A Magyar Szocialista Párt és frakciócsoportja nevében őszinte részvétemet fejezem ki a családnak, és együttérzésemet a hozzátartozóknak, ismerősöknek és politikustársainak - olvasható Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

Az LMP megrendülve értesült Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő szerda éjszakai tragikus halálának híréről, és részvétét fejezi ki a gyászoló családnak, az elhunyt képviselő barátainak és frakciótársainak - áll az ellenzéki párt MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

A Magyar Demokrata Fórum tagjai megdöbbenéssel és mély fájdalommal értesültek Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő tragikus és váratlan haláláról - áll a párt csütörtöki közleményében.

 

Az MDF együttérzését és részvétét fejezi ki a püspökladányi polgármester hozzátartozóinak, barátainak, tisztelőinek. A Magyar Demokrata Fórum tagjai osztoznak azok gyászában, akik szerették Arnóth Sándort - fogalmaz a párt.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.