Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 67 vendég böngészi
Időközi választások: fölényes Fidesz-KDNP-s győzelmek Nyomtatás E-mail
2011. március 21.

Giber Vilmos (Fidesz-KDNP) nyerte a kaposvári időközi képviselő-választást, Zalagerszegen is a kormánypárti jelölt végzett az első helyen.

 

Giber Vilmos (Fidesz-KDNP) töltheti be a lemondás miatt megüresedett képviselő helyet a kaposvári közgyűlésben a 12-es számú választókerületben vasárnap tartott időközi önkormányzati választás eredményeként - közölte Gálosi Vera, a helyi választási bizottság elnöke az MTI-vel.

 

A helyhatósági választásra azért került sor, mert a múlt év októberében megválasztott képviselő, Juhász Tibor (Fidesz-KDNP) kormánymegbízotti megbízatása miatt lemondott a mandátumáról.

 

A közgyűlésben betöltendő posztért öten jelöltették magukat. A kormánypárti jelölt mellett az MSZP Ács Tamást, az LMP Kutas Viktort, a Kaposvári Somogyért Egyesület Sebők Józsefet, a Polgári Szabadság Platform (PSZP) pedig Kalina Lászlót indította.

 

Az időközi választáson a 12-es számú választókerület 4347 választásra jogosult lakosa közül a négy szavazókörben tartott voksoláson 833-an vettek részt. Ez 18,98 százalékos részvételt jelent. (2010 októberében 38 százalék volt a részvételi arány). A leadott voksok közül 825 érvényes, nyolc pedig érvénytelen volt.

 

A választás nyertese, Giber Vilmos 525 voksot kapott, s ezzel a szavazok 63,6 százalékát szerezte meg. Az MSZP jelöltje 227, az LMP-é 33, a Kaposvári Somogyért Egyesület jelöltje 27, a PSZP-é 13 szavazatot kapott.

 

A kaposvári közgyűlésnek 12 egyéni (Fidesz-KDNP) képviselője van. Kompenzációs listáról az MSZP két, a Jobbik, az LMP és a Kaposvári Somogyért Egyesület egy-egy képviselője került be a testületbe az októberi választáson.

 

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a zalaegerszegi időközi képviselő-választást

 

Horváth László, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyerte meg a zalaegerszegi 11-es választókerületben megtartott időközi képviselő-választást - tájékoztatta a város jegyzője vasárnap az MTI-t. Kovács Gábor elmondta: öt jelölt közül a kormánypártok támogatottja közel 40 százalékos szavazati aránnyal nyert.

 

A zalaegerszegi városrészben azért tartottak időközi választást, mert a körzet ősszel megválasztott képviselőjét, Rigó Csabát (Fidesz-KDNP) a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjává nevezték ki, s az összeférhetetlenségi szabályok miatt le kellett mondania képviselői mandátumáról.

 

A jegyző elmondta: az öt választókörben élő 4752 szavazópolgár közül 720-an adták le voksukat, ami mintegy 15 százalékos részvételi arányt jelent. Négyen érvénytelen szavazólapot dobtak be az urnába. A jelöltek közül Horváth László 287, Balogh Ákos (Jobbik) 151, Nagy György (MSZP) 120, Kiss Ferenc (független) 114, Rikk László (LMP) pedig 44 szavazatot kapott.

 

A nap során kampánycsendsértés gyanúja miatt érkezett egy beadvány, de ezt a helyi választási bizottság formai hiányosságok miatt érdemi vizsgálat nélkül elutasította - tette hozzá Kovács Gábor.

 

A zalaegerszegi közgyűlésben a Fidesz-KDNP-nek változatlanul 12 képviselője van, a kompenzációs listáról az MSZP-nek és a Jobbiknak 2-2 jelöltje, az Együtt Zalaegerszegért Egyesületnek pedig egy jelöltje szerepel a testületben.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.