Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 114 vendég böngészi
Külföldről támad az MSZP Nyomtatás E-mail
2011. március 30.

Összehangolt támadást indított uniós szinten hazánk ellen az ellenzéki MSZP, hasonlóan ahhoz, amit a médiatörvény esetében láthattunk. A szocialisták, akik a magyar Országgyűlésben nem vesznek részt az új alaptörvény vitájában, európai parlamenti (EP) képviselőik segítségével próbálják - számos hazugsággal, csúsztatással - lejáratni az országot.

 

Hazájuk imázsát minél sötétebbre festenék annak érdekében, hogy ezzel ártsanak az európai uniós elnökséget gyakorló magyar kormánynak. Kifogásolják - sok más mellett - az embrió, a nő és férfi házasságán alapuló család védelmét, a kereszténységre való hivatkozást.

 

A Tabajdi Csaba által vezetett négytagú MSZP-s európai parlamenti delegáció a Magyar Nemzet birtokába került hatoldalas levélben "tájékoztatja" kollégáit arról, hogy a Fidesz "szemináriumot" rendez az új magyar alkotmány előkészítéséről és megalkotásáról. Ezen azonban a szocialisták sajnálatukra nem tudnak részt venni, mivel Athénba szólítja őket a kötelesség. Az általuk említett szeminárium alatt a magyar alkotmánytervezetről tegnap a néppárti frakció által rendezett közmeghallgatást értették.

 

A szocialisták brüsszeli levele ezt követően tartalmilag elemzi az alkotmánytervezetet. Már a bevezetőben hangsúlyozzák, hogy az életbe lépő alkotmányi passzusok nemcsak az ország demokratikus intézményeire lesznek hatással, de következményekkel járhatnak Magyarországnak az unión belül elfoglalt helyzetére is. Véleményük szerint a kormány monopolizálni akarja a politikai rendszert.

 

A levél ezután így fogalmaz a magyar helyzetet nem ismerőknek: a Fidesz "hatályon kívül helyezte azt a korábbi alkotmányos szabályt, amelynek értelmében négyötödös többség kell egy új alkotmány elfogadásához, ami lehetővé teszi az uralkodó pártoknak azt, hogy az ellenzék támogatása nélkül döntsenek" - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat.

 

(Magyar Nemzet)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Kockakő 2011-04-01 05:24
Mikor takarodnak már el ezek a közéletből?
Tényleg képesek még saját nemzetükre is rátámadni, ha a párt érdeke megkívánja.
Ha építeni nem tudtak ebben a nyolc évben, hát most rombolnak.
Ez az igazi MSZP!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.