Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 59 vendég böngészi
Szijjártó: Jövőre jön az új büntető törvénykönyv | +videó Nyomtatás E-mail
2011. március 30.

Január 1-jétől életbe léphet az alkotmányba várhatóan bekerülő két jog, az önvédelem és a tulajdonjog védelme mentén módosított új büntető törvénykönyv - mondta Szijjártó Péter szerda reggel a Mokkában. Valószínűleg a választójogi törvény is módosul még az idén.

 

Szijjártó Péter a Tv2 Mokka című műsorában szerda reggel kijelentette, hogy az új alaptörvény áprilisi megszületése esetén 2012. január 1-jével várhatón új büntető törvénykönyv lép hatályba. A miniszterelnöki szóvivő szerint erre azért van szükség, hogy megteremtődjön a törvényi háttér az új alaptörvénybe várhatóan bekerülő két jog, az önvédelem és a tulajdon védelmének a joga alkalmazásához.

 

 

Szijjártó elmondta, korábban a Fidesz több olyan visszajelzést is kapott, hogy az emberek tűrhetetlennek nevezték, hogy a jelenlegi büntető törvénykönyv szerint a bűncselekmény elkövetésének eredeti áldozata akár rosszabbul is járhat, mint aki a bűncselekmény eredeti elkövetője.

 

A miniszterelnöki szóvivő emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-kormány idején már volt példa a büntető törvénykönyv szigorítására, a Fidesz egyik első intézkedése volt a három csapás bevezetése, ami az erőszakos bűncselekményeket elkövetőknél tette lehetővé az életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását.

 

Szijjártó Péter szerint valószínűleg még az idén módosul a választójogi törvény is, amely a határon túl élő magyaroknak adna választójogot. Az még nem dőlt el, hogy ez pontosan milyen formában történik majd meg - mondta.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.